Premijera krimi-komedije "Četiri ruže": Želja za lakom lovom, dobrim provodom i bezbrižnim jutrom

Debitantski film reditelja Vasilija Nikitovića "Četiri ruže" naći će se uskoro pred gledaocima u Srbiji. Svečana premijera najnovijeg filma u domaćoj produkciji je večeras u Sava centru, a gledaoci će moći da pogledaju ovaj film u bioskopima od 5. decembra.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Jelena Jovanov
Foto: Jelena Jovanov

Scenario za film je pisan pre 10 godina, a u ostvarenju Vasilija Nikitovića posle sedam godina na filmskom platnu se pojavljuje i Dragan Jovanović. Reditelj kaže da nikada nije sumnjao da će film izaći i da je jedino kroz optimizam moguće doći do cilja. Za B92 govori da su ideje i likovi u filmu originalni, pa svaka sličnost namerna.

Film "Četiri ruže" јe krimi-drama sa elementima komediјe. Prikazuje urbani mozaik gradskih likova, koje u ispovesti jedne beogradske noći povezuje neutoljiva želja za lakom lovom, dobrim provodom i bezbrižnim jutrom. Iza kulisa carstva poroka u noćnom klubu Četiri ruže, u centru mozaika, u kome se vodi bespoštedna borba, često i sa one strane zakona, naći će se jedan običan čovek. U bezuspešnom pokušaju da od svega pobegne, shvata da će uspeti samo ako u pomoć pozove sve ono što je u međuvremenu izgubio.

Foto: Jelena Jovanov
Foto: Jelena Jovanov

Na pitanje "Šta se desi kad neiskvareni ljudi dođu u pokvareni grad?" reditelj za B92 odgovara:

"To vam je kao kad Crvenkapica uđe u šumu, pa je sačeka zli vuk, koji joj je usput pojeo i baku. Veliki grad ne bi bio veliki da nema svoj pokvareni deo, koji kao magnet upravo privlači naivne i neiskvarene ljude pune snova i naivnih želja. Beograd, London, Njujork će pokušati da vam pojedu baku. I upravo se tu dešava ključni momenat i u filmu i u životu - da li ćete se u kritičnom trenutku vratiti sami sebi i setiti se šta vam je baka pričala. Ako se setite, pobedili ste, pobedila je ljubav, vera i iskrenost, a ne pokvareni grad."

Između ostalih, neke od uloga u filmu tumače Miloš Samolov, Boris Milivojević, Dragan Jovanović, Srđan Todorović, Gordan Kičić, Nada Macanković kao i mnogi drugi.

"Četiri ruže" su snimljene u produkciji Kinooko filma uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 24 idi na stranu