Snimatelji iznervirali Šerbedžiju, pa odbio da razgovara s novinarima

Poznati glumac nagrađen je "Zoranovim brkom" i statuom sa likom Zorana Radmilovića, priznanjem grada Zaječara, ali je, i pored svih počasti, odbio da razgovara s novinarima.

Izvor: Politika
Podeli
Foto: gettyimages/  Kevin Winter
Foto: gettyimages/ Kevin Winter

Kao što se i očekivalo, koprodukcijska predstava "Ko se boji Viridžinije Vulf" (zagrebačkog "Ulisisa" i Beogradskog dramskog pozorišta), u kojoj se pojavio i legendarni Rade Šerbedžija, u ulozi Džordža, prepunila je salu zaječarskog pozorišta "Zoran Radmilović", a Šerbedžija je predstavu završio sa dva velika zaslužena priznanja: dobio je "Zoranov brk" stručnog žirija i specijalno priznanje grada Zaječara - statuu sa likom Zorana Radmilovića, koju mu je uručio zaječarski gradonačelnik Boško Ničić.

Ova predstava rediteljke Lenke Udovički često je prekidana aplauzima, na kraju i ovacijama, trajala je gotovo tri sata i neprekidno držala pažnju publike. Podjednako ubedljiva, pored Šerbedžijine, bila je i gluma Katarine Bistrović Darvaš, Milana Marića i Romine Tonković.

Ipak, senka na drugo festivalsko veče pala je desetinu minuta po okončanju predstave. Domaćini su saopštili novinarima da neće biti uobičajenih izjava aktera upravo završene predstave, što se, inače, uvek događa. Tako je, rečeno je, odlučio dvostruki laureat Rade Šerbedžija. Navodno, iznervirali su ga snimatelji (pretežno oni iz publike) koji su, rekao je, ometali njegovu koncentraciju. Novinari su bili zatečeni, nije im bilo prijatno i zbog toga što je Šerbedžija imao neprijatnosti. Ali da li je moralo baš tako? Čemu posle svih počasti?

I na sceni (pratećeg) Festivala malih pozorišnih formi, u zaječarskom naselju Kotlujevac, publika je preksinoć uživala. Izvanredan utisak ostavila je svojom (autobiografskom) monodramom "Sve što sam prešutjela" Mia Begović, u režijskoj postavci Ivana Lea Lema. Na istoj sceni sinoć je viđena i "Krojcerova sonata" Teatra "Kabare" iz Tuzle, u režiji Nebojše Bradića i izvođenju Vlade Keroševića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu