Preminuo glumac Robert Forster

Američki glumac Robert Forster, nominovan za Oskara za ulogu u filmu "Džeki Braun", preminuo je u 79. godini. Forster je umro od raka mozga, juče u svom domu u Los Anđelesu, okružen porodicom.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: gettyimages/ Emma McIntyre
Foto: gettyimages/ Emma McIntyre

Saučešće su pored ostalih uputile i njegove kolege Brajan Krenston i Semjuel L. Džekson.

Rođen u Ročesteru, u državi Njujork, Forster je glumom počeo da se bavi slučajno, kada je dobio ulogu na audiciji na koju je došao, jer je tu bila devojka koja mu se dopadala.

Nakon pojavljivanja u više filmova šezdesetih godina, Forster je ispao iz prve linije i tokom sedamdesetih i osmadesetih je glumio uglavnom u filmovima B produkcije. Tako je u karijeri učestvovao u više od 100 filmova.

Na veliku scenu se vratio 1997, u filmu "Džeki Braun" Kventina Tarantina. Tarantino je ulogu agenta za kaucije Maksa Čerija napisao za Forstera, nakon što je ovaj bezuspešno pokušao da dobije ulogu u "Uličnim psima", a režiser obećao da ga neće zaboraviti.

Za ulogu u tom filmu je bio nominovan za Oskara, ali je nagrada ipak otišla Robinu Vilijamsu za ulogu u "Dobrom Vilu Hantingu".

Posle "Džeki Braun", pojavio se, pored ostalog, u "Malholand drajvu" Dejvida Linča i serijama "Čista hemija" (Breaking Bad), "Tvin Piks" (Twin Peaks) i "Do poslednjeg čoveka" (Last Man Standing).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu