Bred Pit: "Ovaj film je za mene bio veliki izazov"

Borio se u ratovima, pljačkao, nadmudrivao, ali holivudski glumac Bred Pit kaže da mu nijedan film u kojem je glumio nije predstavljao toliki izazov kao najnoviji u kojem igra astronauta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty/Tristan Fewings / Stringer
Foto: Getty/Tristan Fewings / Stringer

U novom filmu "Ad Astra", Pit (55) vodi publiku u daleki Sunčev sistem u ulozi Roja Mekbrajda.

Mekbrajd kreće da pronađe svog oca takođe astronauta, kojeg glumi Tomi Li Džouns, koji je nestao pre više od decenije tokom misije na Neptunu.

Radnja filma odvija se u bliskoj budućnosti kada su ljudi već napravili istraživačke centre na Mesecu i Marsu. Mekbrajdovo putovanje ubrzo postaje putovanje samospoznaje.

"Ovaj film je za mene bio veliki izazov", rekao je Pit novinarima na filmskom festivalu u Veneciji, gde je juče "Ad Astra" imala svoju premijeru.

"Priča ... je toliko delikatna... sve vreme smo pokušavali da održimo ravnotežu i pokušamo da uradimo tako film da se ova priča odvija na vrlo suptilan i delikatan način", dodao je Pit, koji je i producirao film.

U intervjuu za Rojters, Pit je film nazvao "vrlo intimnim ... putovanjem duše", koji istovremeno preispituje mogućnost vanzemaljskog života.

"Volim da verujem da negde postoji (život). U kojoj meri, napredniji od nas, ili ne? Ko zna... Da li bismo to pronašli u svom životu, ne znam. Nisam previše zabrinut", rekao je o sopstvenim uverenjima.

"Ad Astra" je jedan od 21 filma koji se takmiči za nagradu Zlatni lav na festivalu, a traje do 7. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu