"Delirijum tremens" Gorana Markovića u bioskopima od 29. avgusta

Novi film čuvenog srpskog reditelja i scenariste Gorana Markovića "Delirijum tremens" stiže u bioskope širom Srbije i Crne Gore 29. avgusta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Printscreen YouTube/FAME Solutions
Foto: Printscreen YouTube/FAME Solutions

Svečana pojekcija filma biće 28. avgusta u bioskopu Arena Novi Sad. Na njoj će se nakon FEST-ove premijere ekipa pokloniti publici i najaviti dugo očekivani bioskopski život ovog filma.

U glavnoj ulozi gledaćemo Tihomira Stanića kao Dagija - čuvenog glumca preopterećenog velikim brojem predstava i snimanja, koji spas traži u alkoholu.

Film je snimljen u produkciji RTS-a nakon velikog uspeha istoimene pozorišne predstave Beogradskog dramskog pozorišta, po želji doajena našeg glumišta Predraga Pece Ejdusa, koji je nažalost dočekao samo početak snimanja.

Scenario za predstavu i film je takođe napisao Goran Marković, inspirisan upravo Pecinom sudbinom, a okružen glumcima od svog rođenja, znatiželjan da otkrije šta pokreće one čiji život je gluma bez obzira na posledice koja ta predanost ili čak zavisnost nosi.

Pored Tihomira Stanića, publika će u filmu videti i Anitu Mančić, Goricu Popović, Igora Đorđevića, Dragana Petrovića Peleta, Nadu Šargin, Miodraga Mikija Krstovića, Beredu Režit, Milicu Zarić, Svetozara Cvetkovića, Mašu Dakić, Gorana Daničića i Srđana Timarova.

Filmski glumački debi u ulozi Dagijevog sina ovim filmom je doživeo mladi glumac Amar Ćorović, koji gradi ozbiljnu karijeru u pozorištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu