Premijera predstave "Venera u krznu" u režiji Tatjane Mandić Rigonat

Drama "Venera u krznu" Dejvida Ajvsa nije dramatizacija čuvenog romana iz 19. veka "Venera u krznu" Zahera Mazoha, već originalno dramsko delo. Po ovoj drami Roman Polanski je 2013. godine snimio film, kao satiru o seksizmu. Drama počinje kao priča o piscu Tomasu Novačeku, koji je dramatizovao roman Zahera Mazoha, a želi i da ga režira, pa organizuje audiciju kako bi pronašao idealnu glumicu, koja bi oživela na sceni njegovu fantaziju, viziju Vande fon Dunajev, dominantne žene, okrutne Venere iz Mazohovog romana. Na audiciju dolazi glumica Vanda Džordan, pa se između njih dvoje razvija složena psihološka igra, koju Dejvid Ajvs dijaloški majstorski gradi.

Izvor: PR
Pošaljite komentar
  1. To je priča za plemići lordova i njimih posluga, isto i za markiza, grofice i ta ekipa uglavnom.
    (Saita, 21. april 2021 09:55)

    # Link komentara

  2. Će da pogledamo i to pod obavezno. Tema zvuči zanimljivo, pa još ako je urađeno kako treba zaista obećava, tako da nas očekujete.
    (Ljubimac umetnosti, 19. april 2021 01:08)

    # Link komentara

  3. ...da se odvija u nekoj zemlji dekadentnog zapada, ili josh bolje u zamku vishe klase i lordova britanije imalo bi smisla...ali ovde...nema smisla...a broj ljudi na predstavama i pre pandemije tuzan...tuzno
    (mirko, 18. april 2021 02:06)

    # Link komentara

  4. Katarina Marković je moja omiljena glumica.
    (Miki, 17. april 2021 18:10)

    # Link komentara