1. Баш ме брига колико је жена а колико је мушкараца као што ме брига колико је ћелавих, плавооких, са дугом косом, црнаца, белаца, високих, ниских, ружних, лепих.

    Уа квоте живела меритократија.
     (дневна доза просечног Србенде, 28. februar 2020 17:17)

    # Link komentara

  2. Постала је пракса да се признања додељују по кључу, као у старој Југи.
    (Максим, 28. februar 2020 13:47)

    # Link komentara

  3. I sto je najgore ovo je vrv najbolji odnos zena i muskaraca na svim vecim festivalima. Inace Berlin je uvek vise bio otvoren za zene autore pa su tako zene dobijale vazna priznanja i u proslosti pre metoo pokreta i poziva za inkluziju. Takodje Berlin je vise otvoren za filmove iz istocne Evrope ukljucujuci i nase.
    (d, 28. februar 2020 11:56)

    # Link komentara

  4. Bilo bi super da prekinu novine da guraju ovu tkzv "identity politics" foru. Sta me briga koliko zena reditelja? Neka budu i svih 18 sto se mene tice, bitno je da su kvalitetni. Bukvalno se prema njima odnose kao prema debilima, vidi IAKO su zene su uspele, ajde svi da im aplaudiramo. Ponizavajuce je i pravite potpuno kontra-efekat od onoga sto vam se cini xd Manje price o tome ko je kog pola, rase, seksualne orijentacije i drugih stvari, vise price of kvalitetu i tematici filmova - jer se ipak radi o filmskom festivalu.
    (JovankaOrleanka, 28. februar 2020 11:52)

    # Link komentara