"Seksualnost žena van braka i dalje je tabu-tema"

Zvanično je "Mare" švajcarsko-hrvatski film, ali je on izrastao iz Konavla. Život mu je udahnula hrvatska glumica Marija Škaričić i priča je koja se rodila u konavoskom delu duše švajcarske rediteljke Andree Štake.

Izvor: Deutsche Welle
Pošaljite komentar
  1. "Porodica više nisu muž, žena, deca, svi ćemo ostati zauvek zajedno i sve će uvek biti super. Nije stvar u tome da se sve promeni, ali je važno da se stvori svest da je porodica kao magma, nešto što je u pokretu. Mare vodi instinkt kada odluči da živi seksualnost i senzualnost izvan braka i ja mislim da je to važna tema. A da je ona, barem u Hrvatskoj, još uvek tabu."

    То што ви називате "сексуалност и сензуалност изван брака" се зове превара. И није табу него је друштвено неприхватљива као што ће увек и бити као што ће и новчана превара, крађа и слично бити друштвено неприхватљиво. Престаните више са нормализовањем таквог понашања. Бога ти породица нису више муж, жена и деца заувек заједно него треба још швалер Пољак а ако кажеш извини молим те нећу да ми жена има швалера ти си затуцани Балканац који брани жени да живи своју сексуалност и сензуалност....
    (дневна доза просечног Србенде, 27. februar 2020 19:21)

    # Link komentara

  2. (Miran) zivot je neprestano ponavljanje. I ko je to sebi uspeo da objasni, taj je uspeo u zivotu.

    Slicno tome, malogradjanska forma zivota je najbolja forma. (kuca- posao- porodica).
    (rece mi jedan coek, 27. februar 2020 13:56)

    # Link komentara

  3. Snimio bih odmah i nastavak koji bi se bavio muškarcem koji rinta, hrani djecu, satavlja kraj s krajem, dočekuje ga kući nesretna žena, koja se svojom voljom udala i rodila djecu ali sad joj nedostaje propušteni slobodni život, putovanje, let avionom. Ona naravno ne napravi korak kao što je razvod, ili uplati sebi putovanje šta god muž rekao o tome, već utjehu pronalazi u drugom muškarcu. Muž udara po rakiji do ciroze i crkne naravno. Žanr - Romantična komedija
    Nije loše snimiti i film o ženi koja je proputovala, zabavljala se, živjela punim plućima, a onda se okrenula oko sebe i shvatila da njene vršnjakinje imaju odraslu djecu a na hrani 3 mačke...
    Rezime - sami birte svoj put, sa svim pogodnostima ali i patnjama na istom.
    (Đuro, 27. februar 2020 13:14)

    # Link komentara

  4. Bas sam u toj fazi.Razmisljam da se razvedem.Deca tinejdz,ja super izgledam.Mladje me spopadaju itd.Potpuno je razumem.Muskarci i zene,okanite se brakova.Napred u svaleraciju.Ne razmisljajmo o deci i suprugama takodje i muskim,nego ludilo brate.Sex,disco,zuraje,splavovi.ua za porodicu,decu,dom .U penziji cemo o tome sta je bolje.
    (Vajlda je tako, 26. februar 2020 23:08)

    -takvi kao ti, neizivljeni i bahati ni ne zaslužuju da imaju ženu i porodicu. Razvedi se ne brzinu i kaj se natetane jer te je spuca kriza srednjih godina i drma zakasneli pubertet pa bi da divljas po splavovima.
    (bzz, 27. februar 2020 13:13)

    # Link komentara

  5. Interesantna tema o ženskom promiskuitetu. Žene varaju i u naizgled srećnim i skladnim brakovima možda čak i više nego u brakovima gde vlada sukob ili nasilje. Očigledno da posvećen muž, porodica i dobri uslovi ne garantuju da će žena biti verna. Čak vrlo verovatno da će biti obrnuto. Naravno, postoje i drugačije priče ali su one više izuzetak. Što bi rekao Duško Radović: "Ima žena koje vole samo svoje muževe. Nisu ništa posebni ti muževi, već te žene."
    (jah, 27. februar 2020 09:49)

    # Link komentara

  6. Sve priče oko gejeva, njihovih brakova, njihovog usvajanje dece, transgendera, 102 gendera... Sada i ovako nešto ima cilj razaranje tradicionalnog braka kao institucije koja smeta za sprovođenje raznih globalističkih planova. Jeste Mari se jebe pa udri. Tako može svako, samo da li je opravdano? Da li postoje neki zaveti? Da li smo životinje ili ljudi?
    (Duke, 27. februar 2020 09:47)

    # Link komentara

  7. Nije li sex van braka jedan od smrtnih grijehova? Razvedi se pa se lupaj kako i s kim želiš. Mislim i na žene i na muškarce. Kakav crni tabu.
    (kele®, 27. februar 2020 08:37)

    # Link komentara

  8. koliko se ja razumem - seksualnost van braka je švaleracija..barem tako kažu u mom kraju. i baš je čudno što je to tabu tema
    (sale009, 27. februar 2020 08:20)

    # Link komentara

  9. brak je firma u kojoj svako zivi zivot svoj a istinski okuplja samo onda kad treba uzivati u svadji i platiti racune;)
    (navali narode, 27. februar 2020 07:57)

    # Link komentara

  10. Швалерација је законом дозвољена , забрањена је злоупотреба заједничког текућег рачуна !
    (Суперхик, 27. februar 2020 03:32)

    # Link komentara

  11. Uglavnom vidim bes u komentarima.Kad je tema muska svaleracija uglavnom je sve saljivo ,puno podrske a i zavisti.
    (mamakoka, 27. februar 2020 03:24)

    # Link komentara

  12. Само шеријат.
    (Ђенерал, 27. februar 2020 00:38)

    # Link komentara

  13. Bas sam u toj fazi.Razmisljam da se razvedem.Deca tinejdz,ja super izgledam.Mladje me spopadaju itd.Potpuno je razumem.Muskarci i zene,okanite se brakova.Napred u svaleraciju.Ne razmisljajmo o deci i suprugama takodje i muskim,nego ludilo brate.Sex,disco,zuraje,splavovi.ua za porodicu,decu,dom .U penziji cemo o tome sta je bolje.
    (Vajlda je tako, 26. februar 2020 23:08)

    # Link komentara

  14. Kakav crni tabu, ako ti je život u braku smor, razvedi se ili se uopšte ne ženi ili ne udavaj.
    (Marko, 26. februar 2020 20:13)

    # Link komentara

  15. Vama je najveci tabu iz puberteta da izacete za zivota, koja kuknjava covece,nema teme gde nisu ugrozene i neshvacene , 2020 je godina ako nesto zelis moras da se potrudis, jednaka prva i mogucnosti su tu ,na zapadu odavno, radite na logickoj dedukciji i kritickom razmisljanju,emocije malo u stranu i bice vam bolje!!! Ne mislim na sve zene kad pisem ovo da se razumemo,daleko bilo, nego na ovu jao jao jao tesko nam je grupu daj samo da kukamo i da obradjujemo nebitne teme za kvalitet zivota zena....
    (Marko, 26. februar 2020 18:55)

    # Link komentara

  16. Previše priče i filozofiranja.
    (samo kaži žena, 26. februar 2020 18:44)

    # Link komentara

  17. Kod nas je seks tabu tema, iako je to zajednička tema skoro svim ljudima na planeti.
    (Randy Marsh, 26. februar 2020 17:52)

    # Link komentara

  18. Žene su željne...
    (SDK, 26. februar 2020 17:45)

    # Link komentara

  19. More jasno kažite da je film o pravdanju švaleracije, a ne da prodajete rog za sveću!
    (Trt Milojka, 26. februar 2020 17:44)

    # Link komentara