ANKETA: Koji film treba da osvoji Oskara?

Najviše nominacija za prestižnu nagradu Američke filmske akademije osvojili su filmovi "Džoker", "Bilo jednom u Holivudu", "Irac" i "1917".

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Za mene je "1917" nešto što od filmova ovog vremena izuzetno odskače, i kao već sad da se izdvaja kao film za sva vremena. Odgledam skoro sve filmove u konkurenciji za Oskara, iz godine u godinu, i primećujem da su često nagrađivana ostvarenja koja se zaborave već sledeće godine. Većina takvih je i u ovoj konkurenciji, a sve sam ih već odgledao. Siguran sam da je "Sedamnaesta" film koji će uvek biti aktuelan i moći da se gleda u svakom vremenu, jer su retka dela koja mogu da vas toliko angažuju i iključe da ga proživite kao da se vama izdogađalo. U prilog vrednosti ovog filma prihvatam, kao i uvek stav moje dece, koji iako generacijski u ovom nervoznom vremenu, odudaraju, jer preziru najezdu stripovanih i drugih novovremeskih akcionih filmova, a umeju da cene i da gledaju mnoge vanvremenske filmske klasike. Ako oni kažu da im je ovaj film izuzetan, onda verujem i prihvatam da je to i zaista tako. Moj kandidat za konačno jednog zasluženog Oskara za film i režiju.
    (Arsenije, 22. januar 2020 15:47)

    # Link komentara

  2. Once upon...je dobar film ali me iritira to kad se pise prica malo po istinitim dogadjajima-malo fikcija i tako u krug 3 sata. Glumci su stvarno izvrsni nema sta kao i Tarantino. Ali nije se odlucio da prikaze Manson massacre vec happy end da ne bi nekog ''uvrdeio''. Msm da ce neko drugi uzeti oskara, madam se Parasite jer je stvarno originalan film.
    (Oskar, 19. januar 2020 00:48)

    # Link komentara

  3. (jednostavno, 18. januar 2020 09:30) # Link komentara
    Da si odgledao neki njegov film mozda bi ukapirao poentu. O ukusima ne treba raspravljati. Za mene licno, hickok, kjubrik i taratntino su neprevazidjeni. Hteo sam reci da u tarantinovim filmovima ne treba traziti svrhu i logican kraj, jer on uvek ima drugaciji pristup. Nekome se to svidja, nekome ne. On se uvek drzao svojih principa i nije podlegao filmskoj industriji 21 og veka,a svi znamo kakvi se filmovi sada prave. Brdo akcija, vizuelnih efekata, besmislenih prica i nepotrebnih radnji. Za mene su vecina novih filmova bezveze ( 90 posto ) iz upravo opisanih razloga. Setimo se samo filmova 12 angry men ili psycho. U tim filmovima nije ulozeno gotovo nista ( osim placanja glumaca ).
    (mre, 18. januar 2020 23:15)

    # Link komentara

  4. Parasite definitivno. Film je maestralno uradjen ali Amerikanci nece dopustiti da se to desi samo zbog toga sto je film sa azijskog govornog podrucja,verujte. Ako bude,bice mi veoma drago,Azijati imaju dobru kinematografiju ali se retko ceni.
    (milj, 18. januar 2020 16:22)

    # Link komentara

  5. Holivud svakako tone sve niže i ova kvazi-nagrada je sve nebitnija. Nije ovo prva godina da je 95% nominovanih filmova jedva prosečno, već jedna u dugom nizu s par izuzetaka, samo su ove godine nekako posebno loši a hype koji prati, recimo, Irishmana ili Jokera, posebno iritantan, ako ste gledali ova dva loša i dosadna filma sa par dobrih uloga i scena.
     (EU Citizen, 18. januar 2020 15:24)

    # Link komentara

  6. joker svakako. poredjenje se taxi driverom moze da stoji - donekle ali i mariage story onda ima kramer vs kramer. budalastine tarantinove odavno vise ne komentarisem posle pulp fictiona i eventualno jackie brown mogao je u iz filmske u mesnu industriju.parazit veoma dobar slojevit ali na momente banalan i naivan. reditelj i pisac Bong Joon Ho cini se nije u potpunosti dostigao Memories of Murder. irac je brutalno los film, nisam ga odgledao do kraja dok tarantina nazalost jesam.
    (unleash_undead, 18. januar 2020 13:12)

    # Link komentara

  7. Phoenix za oskara, ali Parasite je bolji film. Nisam jos 1917 odgledao pa za njega ne mogu nista reci.
    (esco, 18. januar 2020 09:37)

    # Link komentara

  8. @Nikola
    Hoces reci da je los film? Navedi zasto je los. Jednostavno, tarantino nije za svakog, i ne treba svako gledati njegove filmove.
    (mre, 18. januar 2020 00:43)

    ma ajde, nije za svakog?! neko za koga je, nego za svakog. zabava za narod to joj je i svrha.
    (jednostavno, 18. januar 2020 09:30)

    # Link komentara

  9. Parasite.
     (Pirat, 18. januar 2020 09:23)

    # Link komentara

  10. Ovogodisnji filmovi su najgori u ovoj deceniji
    (Student, 17. januar 2020 23:48)
    Potpuno ista konstatacija je bila potpuno tačna i prošle godine.
    Kao sa globalnim zagrevanjem, svaka godina potuče prošlogodišnji rekord.
    (Cinique, 18. januar 2020 09:17)

    # Link komentara

  11. Nijedan
    (Milos, 18. januar 2020 08:35)

    # Link komentara

  12. Samo da nije ruski...
    (pop, 18. januar 2020 06:29)

    # Link komentara

  13. moje misljenje je joker jer film ima malo dublju poentu....
    (mr.davidovic, 18. januar 2020 02:56)

    # Link komentara

  14. Kako smaraju ovi anto Tarantino likovi. Film je odlican scene su vrhunske, kamera, scenografija, o glumi ne treba pricati... Di Kaprio nije normalan a ni Bred Pit. Dijalozi sve ima. Mislim da ljudima smeta sto Tarantinovi filmovi nemaju uvek jasnu radnju i da ne mogu da uzivajubu svakoj sceni posebno nego traze neke razloge za sve, beasptrebne zaplete itd... Taraninovi filmovi su bukvalno umetnost. Ja to kad gledam ja sam zakucan za sediste u skoro svakoj sceni i ne znam da li je bolja gluma kamera scena ili dijalog. Civek je perfekcionista i zaludjen filmom zna vise o filmu i istoriji filma od svih na svetubja mislim.
     (4k4.Dex, 18. januar 2020 02:23)

    # Link komentara

  15. Nijedan jos nisam pogledao. Evo sad cu. Ostavite anketu par dana dok pogledam. Sinoc sam bas pogledao Terminator Dark Fate uz rolat sa kakao punjenjem i jako je dobar.
    (Auto.BOY, 18. januar 2020 01:51)

    # Link komentara

  16. @mre zato sto nema nikakve svrhe nit pointe , inace obozavam terentinove filmove ;)
    (Nikola, 18. januar 2020 01:27)

    # Link komentara

  17. upravo sam pogledao film 1917 ako bi dobio oskara mogu da kazem zasluzeno,film je odlican.
     (neko, 18. januar 2020 01:07)

    # Link komentara

  18. Treba da se dodaju sledeće kategorije:

    "Najprecenjeniji film"
    "Najprecenjenija uloga muškarca/žene/možda muškog al se oseća kao žensko/možda žensko al se oseća kao muško/trans osobe/možda trans al nije siguran/muflona"
    "Niotkud iskrso i iznenadio"
    "Najuvučeniji američkoj spoljno-unutrašnjoj politici"
    "Najpatetičniji, al ipak zaradio milijardu"
    "Najbolja pljuvačina druge zemlje i naroda"
    "Najbolji film na neengleskom jeziku koji hvali ameriku ili pljuje svoju otadžbinu"
    "Najbolji film o epskoj američkoj istoriji koja postoji manje nego mnoge pivare u evropi"
    "Najbolji film koji se ne uklapa u američku politiku ljudskih prava/demokratije pa onda može i ljubavni/porodična drama/osoba sa invaliditetom"
    (Oskarovac, 18. januar 2020 01:05)

    # Link komentara

  19. Sad odgledah Eastwoodov "Richard Jewell" i taj mali film, priča o malom, običnom čovjeku je, po meni, puno bolji od Jokera.
    (Armin, 17. januar 2020 23:40)
    Takođe, odgledao zbog režije Istvuda i nominacije Keti Bejts za Oskara. Istvud je standardno dobar pripovedač, ali nominacija Bejtsove za ovo je blago rečeno sramotna. Da se razumemo, ona je vrhunska glumica, ali ova uloga je odrađena totalno rutinski i generički. Čak je i epizoda Olivije Vajld upečatljivija, mada takođe klišeizirana.
    Čini mi se da je sama Keti Bejts bila najviše iznenađena ovogodišnjom nominacijom bez povoda i razloga. pa imala je toliko boljih uuloga pa ništa.

    Aha! Verovatno je to i bilo presudno?
    (CATAPA, 18. januar 2020 01:00)

    # Link komentara

  20. Ja tipujem na Once upon a time in Hollywood, ne zato što bih želeo da uzme, nego zato što je to oda fabrici snova. Pored toga Tarantino stvarno drži film u malom prstu... jednostavno može da snimi i 3 sata ničega, pa da opet bude dobro. Tako je nekako i ovaj film, ko neka kopija Elvisovog postera sa potpisom, kičerica, ali ima tu nešto vanvremensko... Čist Holivud opijat u najboljem izdanju.
    Joker je precenjen i prehajpovan film za ljude kojima je Tesna Koža wow film. Tako je napravljen da oni koji nemaju ozbiljnu filmsku kulturu misle da su pametniji kada su pogledali ovaj film. Savršen blokbaster, isprazan film prepun stereotipa. Taxi Driver je original i remek delo, Joker je loša kopija, a i DeNiro može u pet ujutru da se probudi stavi Joakima u sendvič, pojede, a mrvice istrese kroz prozor. Pritom Joakim ne zna da igra, meni je bolno gledati ga kako pokušava nešto. Imao je dobre uloge, ali ovo je stvarno nešto bezveze preforsirano.
    Parazit je stvarno čudan i originalan film. Odličan film. Na momente suviše cringe, na momente dosadan, ali nešto osvežavajuće. Tema je zanimljiva. Koreanci su jako čudan narod, ali ovaj film je univerzalan.
    (tocka, 18. januar 2020 00:58)

    # Link komentara

  21. Ja bih dao glas "Parasite' za najbolji film, za redatelja Sam Mendes I njegov "1917", tom filmu i za kameru (dvojim za "Ford v Ferrari") i montazu. Oscara za glavnu musku ulogu bih dodelio Joaquin Phoenixu, a zenskog za Renée Zellweger. Za ostale sporedne i tehnicke nemam favorita, ali za orginalni scenario bih dodelio "Marriage Story", izvrsno napisano. Za adaptirani bez konkurencije za "The Two Popes", genijalni dijalozi….
    (evanja70, 18. januar 2020 00:54)

    # Link komentara

  22. @Nikola
    Hoces reci da je los film? Navedi zasto je los. Jednostavno, tarantino nije za svakog, i ne treba svako gledati njegove filmove.
    (mre, 18. januar 2020 00:43)

    # Link komentara

  23. Film je bio toliko radikalan za ono doba da je bio zabranjem u nekim zemljama, naravno i kod nas.
    Gledao ga u Parizu 1984.
    (Lik, 17. januar 2020 22:07)
    "Paklena pomorandža" nije bila zabranjena ovde od vlasti nego od Kubrika. Čak je i prikazivan na prvom FEST-u, ali po izričitoj zabrani Kubrika nije distribuiran za bioskopsko prikazivanje u socijalističkim (komunističkim) zemljama zbog njihovog pripadanja sovjetskom taboru.
    Inače i sam Kubrik je kasnije u intervjuima govorio da je Jugoslaviju greškom svrstao u taj sovjetski tabor jer nije dovoljno poznavao pravu situaciju.

    Inače, film je jedno vreme bio povučen iz distribucije i u samoj Britaniji jer su uglavnom crkveni cenzori tvrdili kako loše utiče na mladež. Da li bi i ovde bio zabranjivan može samo da se špekuliše jer nije ni mogao da se uveze za prikazivanje do dugo posle.
    Moja pretpostavka je da bi neke scene zaista bile isečene, ali da bi se film takav prikazivao u bioskopskoj distribuciji. Na FEST-u je inače prikazan u integralnoj verziji.
    (CATAPA, 18. januar 2020 00:41)

    # Link komentara

  24. Bilo jednom u holivudu. Tarantino da napravi film o dvoje ljudi kako sede i ne rade nista, opet bi bio zanimljiv, smesan, smislen i pun humora. Obozavam ovog coveka.
    (mre, 18. januar 2020 00:37)

    # Link komentara

  25. realno oskara za gl. musku ulogu mora Hoakinu Finiksu, ali film je ispod prosecan... da nije Hoakin pokidao, film bi prosao nezapazeno.
     (Asomakum DOO, 18. januar 2020 00:19)

    # Link komentara

  26. Nikada losiji filmovi
     (dovla, 18. januar 2020 00:06)

    # Link komentara

  27. Koliko je Hoakin maestralan glumac, toliko Dzoker kao celokupan film mi je osrednji. Hoakinova rola je fantasticna, u najmanju ruku podjednako dobra kao pokojnog Hita Ledzera ali celokupan film je zaista ostavio osrednji utisak na mene. 7/10 iskreno, jer bez Hoakina tesko da vredi preko 5/10.

    P.S. Boze koliki hajp je bio oko ovog filma, ocekivao sam nesto kao Nolanove Betmene ili tako nesto od kvaliteta. Zahvalan sam bio Bogu da nisam platio kartu za to ostvarenje.
     (Student Medicine, 18. januar 2020 00:02)

    # Link komentara

  28. Ovogodisnji filmovi su najgori u ovoj deceniji
    (Student, 17. januar 2020 23:48)

    # Link komentara

  29. Sjecas ki se Doli Bel!
    (Bubba the love sponge, 17. januar 2020 23:42)

    # Link komentara

  30. Pogledao sam svaki film. Moj lični izbor:
    - Film: Parazit. To je najbolji film godine, i jedan od boljih u ovom vijeku, dobio Oskara ili ne.
    - Režija: Tarantino ili Bong za Parazit, ali ce ga dodijeliti S.Mendesu, za 1917.
    - Glumac: Banderas (a sve pare možete staviti na Phoenixa, i to će biti jedini bitan Oskar kojeg će dobiti)
    - Glumica: S.Ronan za ulogu u Little Women je favorit, eventualno S.Johanson za Marriage Story
    - Sporedni glumac: Brad Pitt, a bojim se da ce ga dodijeliti Pesci-ju
    - Sporedna glumica: L.Dern za Marriage Story ili K.Bates
    - Adaptirani scenario: Little Women
    - Originalni scenario: Parazit

    Sad odgledah Eastwoodov "Richard Jewell" i taj mali film, priča o malom, običnom čovjeku je, po meni, puno bolji od Jokera.
    (Armin, 17. januar 2020 23:40)

    # Link komentara

  31. (Intermezzo, 17. januar 2020 19:19)

    Ko je procitao i jednu knjigu van skolske lektire, moze da uvidi koliko je film plitak. Uopste, koliko je umetnost pokretnih slika hendikepirana u odnosu na pisanu rec.

    Kad je u pitanju (pato)psihologija licnosti. U ovom slucaju.
    (ime, 17. januar 2020 23:25)

    # Link komentara

  32. Bilo jednom u holivudu , nije ni zasluzilo da bude na listi a kamoli da dobije oskara
    (Nikola, 17. januar 2020 23:17)

    # Link komentara

  33. Žoakim u ulozi Jomera dobar...ali sma film ne neopisivo spor...
     (dzoni, 17. januar 2020 23:14)

    # Link komentara

  34. Jedno je sigurno. A to je da će Bred da dobije Oskara za najboljeg sporednog glumca.
     (Malkom, 17. januar 2020 22:49)

    # Link komentara

  35. Sve osim Jokera je smesno, fenomenalan film
     (Pablito, 17. januar 2020 22:21)

    # Link komentara

  36. Sem Rokvel je trebao da bude nominovan za sporednu u jojo rabbit.
    (Petar, 17. januar 2020 22:16)

    # Link komentara

  37. Moje zelje:

    Film - Joker
    Rezija - Irishman
    Glavna muska - Hoakin
    Sporedna muska - Pesi
    Glavna zenska - Saoirse Ronan
    Sporedna zenska - ... (svejedno mi)
    (Pseudoharms, 17. januar 2020 22:12)

    # Link komentara

  38. "Joker". Ne pamtim kada je neki film tako uticao na mene, potresao me je emocionalno i naveo na razna razmisljanja.Mogu ljudi da kude film koliko hoce,svako ima pravo na svoje misljenje, ok,ali cinjenica je da je unikat i nesto potpuno drugacije i novo u filmskom svetu.
    (Intermezzo, 17. januar 2020 19:19)

    Nije unikat, pogledaj Paklenu Pomorandžu (A Clockwork Orange) iz 1971, god., Stenlija Kjubrika.
    Film je bio toliko radikalan za ono doba da je bio zabranjem u nekim zemljama, naravno i kod nas.
    Gledao ga u Parizu 1984.
    (Lik, 17. januar 2020 22:07)

    # Link komentara

  39. Parasite, bez premca i ubedljivo najbolji, iako su i drugi nominovani ok, Parasite ipak nema konkurenciju! Ako su realni, izabraće ga!
     (bibi, 17. januar 2020 22:04)

    # Link komentara

  40. 1917
    (miloš, 17. januar 2020 21:53)

    # Link komentara

  41. JOKER. Definitivno. Jedini film koji kod gledaoca izaziva gomilu emocija, bilo pozitivnih ili negativnih.
    Tarantino...najlosiji svih vremena. Bred Pit odglumio zivotnu ulogu i spasio film.
    Irac - prosecna komercijala, resili da sakupe sve penzose koji su ikada glumili kriminalce. Ne znam sta trazi na listi.
    (Kobaja Grande, 17. januar 2020 21:51)

    # Link komentara

  42. Apsolutno DŽoker i to u više kategorija
    Najbolji film ,glavna uloga, režija , scenario , muzika , specijalni efekti..
    Remek delo
    (orao s visine, 17. januar 2020 21:47)

    # Link komentara

  43. @vladimir,hmmm ne bih se saglasio. Ja sam ga odgledao 2 puta za 7 dana. Fantastican film.
    (Shkenny, 17. januar 2020 21:46)

    # Link komentara

  44. Lol. Svi glasaju za Dzokera, a on niti je najbolji film niti ce dobiti. 1917 ili Irac. Priča o braku je isto ekstra, ali mislim da nema dovoljnu podršku članova akademije.
    (dark, 17. januar 2020 21:43)

    # Link komentara

  45. Mislim da će Džoker ili trijumfovati potpuno ili ništa značajno neće uzeti. Komunisti su u dilemi. Sa jedne strane, taj film je pukotina u Matriksu i jasno i u dobroj meri razobličava zapadne komuniste i njihove mantre, naročito feministkinje, SJW i slične. Ako mu daju nagrade još više ljudi će želeti da ga pogleda i da dooobro razmisli o svemu, ali je time rad kupljenih/pritisnutih kritičara i medija koji su gledali da unize film besmislen. Sa druge strane, ako mu ne daju značajne nagrade – biće suviše očigledno i nastaviće drugovi i drugarice da gube publiku. Ljudi koji su napravili to remek-delo i najdelotvorniji film koji sam ikada video su umetnički geniji. Taj film ima potencijal da promeni čitavu kulturu. Zamislite samo... umesto Satanvuda, priliku da dođu do izražaja dobijaju ljudi u filmskoj industriji koji se neće baviti zločinačkom propagandom i popuštati pred pritiscima zločinačke ideologije i ono što je bilo jedno od najvećih oružja čistog zla – radi za dobro. Eh pusti snovi... :)
    (Jr, 17. januar 2020 21:34)

    # Link komentara

  46. Bilo jednom u Holivudu...losiji film nisam skoro gledao...Tarantinov promasaj
     (majstor, 17. januar 2020 21:33)

    # Link komentara

  47. Parasite. Najbolji film decenije.
    (D10S, 17. januar 2020 21:32)

    # Link komentara

  48. Evo masa se primila na džokera. Napraviš antiheroja, raja se prepozna i imaš sve oskare sveta. Šta je u tom filmu toliko pametno, duboko, kvalitetno, bitno? Film je zabavan i to je to. Strip film. Čitajte stripove ako ste toliko oduševljeni idejom, te tematike tamo imate pregršt.
    (Bla, 17. januar 2020 21:31)

    # Link komentara

  49. 2019. je bila mnogo dobra godina za filmove. Sem ovih filmova ne treba zaboraviti ni Uncut Gems, The Art of Self-defence, The Farewell,Knives out, Portrait of Lady on Fire, itd. I jos neki filmovi koji mozda nisu toliko kvalitetni, ali svakako veoma zabavni poput, Ready or Not i Doctor Sleep.
    (MadMac, 17. januar 2020 21:27)

    # Link komentara

  50. Нити један филм да се каже да баш одскаче од осталих...Биће тијесно али мислим да "Џокер" неће добити Оскара.Ријетко када филмови о (анти)херојима добијају награду.Нажалост све више награду добију "политички" најприхватљивији...Нисам одгледао све филмове са листе али ако би морао да гласам то би био јужнокорејски филм "Паразит".Но већ се назире да ће добити Оскара за најбољи филм ван енглеског говорног подручја не и главну награду...Нисам одгледао тај филм али некако се само по себи назире да ће Холивуд наградити филм о Холивуду ако је већ толико квалитетан да буде номинован за награду?🤔
    (Иду дани..., 17. januar 2020 21:26)

    # Link komentara

  51. Gledao sam Dzokera i Bilo jednom u Holivudu. Samo znam da nijedan od njih nije kvalitet za Oskara. Dzoker moze za glavnu musku ulogu, jer je Hoakin odradio sjajno, ali film nikako ne.
    Ovaj drugi nije vredno ni pominjati, banalan, predvidljiv film, Tarantino je nekad to mnogo bolje radio.
    Ostale jos nisam stigao da pogledam.
    (Nocni vuk, 17. januar 2020 21:24)

    # Link komentara

  52. Parazit, zato sto je drugaciji od svega ikad vidjenog. Ostali sa liste mu nisu ni blizu
     (Deki, 17. januar 2020 21:19)

    # Link komentara

  53. Parazit, zato sto je drugaciji od svega ikad vidjenog, ostali sa liste mu nisu ni blizu
     (Deki, 17. januar 2020 21:18)

    # Link komentara

  54. Glasao za najoriginalniji - Jojo Rabbit i genijalnog Taika Waititia. Ne verujem da ima bilo kakvih šansi, ali eto meni se dopadaju takvi, pomereni filmovi.
    (Kolja, 17. januar 2020 21:08)

    # Link komentara

  55. outh je odlican film. podseca me na " inherent vice "...ima taj neki usporeni, melanholicni flow. gluma takodje dobra, pogotovu leo sa svojom glumom u glumi... gledacu ga o5 sigurno.
    (stralee, 17. januar 2020 21:06)

    # Link komentara

  56. Szo dzo zec? Ovo je sprdnja ili stvarno je nomonovan?
     (Benny Hill, 17. januar 2020 21:03)

    # Link komentara

  57. Glasao bih za Irca iako nije los ni Joker koji ce vrv sve oskare da osvoji,a sto se tice Tarantina, nzn,msm da mu je ovaj Once upon a time..mozda najslabiji do sada..
     (C i n i k, 17. januar 2020 20:47)

    # Link komentara

  58. Le Man 66 tj Ford vs Ferrari no 1 ubedljivo, Joker je dobar al nije nista novo, plus je zanr fantazije tj stripova, trka u le manu je istint dogadjaj sa strasnom glumackom ekipom. Moje subjektivno misljenje Ford vs Ferrari.
     (ajde, 17. januar 2020 20:46)

    # Link komentara

  59. od svih navedenih, samo Džoker ne bi trebao da bude ni u konkurenciji.
    film kao takav je potpuno osrednji.
    ima svetlu tačku, glavnog glumca, koji zasigurno dobija oskara za najbolju mušku ulogu...
    moj favorit je parazit, ali nema šanse koreanac da odnese nagradu, kao ni netflix, tako da će Tarantino verovatno da ode kući sa oskarom...
     (Miloš, 17. januar 2020 20:38)

    # Link komentara

  60. (Intermezzo, 17. januar 2020 19:19)

    Film je bukvalno kao da Ruperta iz Kralja komedije zamenis Travisom iz Taksiste. Nikako unikat.
     (evoba, 17. januar 2020 20:23)

    # Link komentara

  61. Ove godine bapokonbsu svi nominivini filmovi odlicni. Posle dugog niza godina veoma jaka konkurencija. Ja mislim Dzoker ili 1917
     (4k4.Dex, 17. januar 2020 20:17)

    # Link komentara

  62. Po meni Le man... Ipak je to relativno istinita prica i treba se usuditi glumiti i dobro skinuti... Naravno da nece dobiti neki film koji bi mi hteli, ukusi su razliciti, neko voli trilere neko horore dok neko komedije i akcije... Elem koji god dobio nemam nista od toga... Ipak licno gledam filmove koji mi odgovaraju.
     (Tralaja, 17. januar 2020 20:17)

    # Link komentara

  63. Jo jo rabbit.
     (prva liga komentator, 17. januar 2020 20:03)

    # Link komentara

  64. Meni ovde jedino džodžo ostavio utisak, a iskreno, iznenadio sam se da je uopšte nominovan.
    (Sima, 17. januar 2020 20:01)

    # Link komentara

  65. znam koji ne treba da dobije - Joker
     (jedan od mnogih, 17. januar 2020 20:00)

    # Link komentara

  66. Gledao sve, bice gusto ove godine, kladionice daju blagu prednost tarantinu.
     (Dragan777, 17. januar 2020 19:35)

    # Link komentara

  67. ljudi pogledajte The Lighthouse, odlican film sa jos boljom glumom
     (brt, 17. januar 2020 19:28)

    # Link komentara

  68. "Joker". Ne pamtim kada je neki film tako uticao na mene, potresao me je emocionalno i naveo na razna razmisljanja.Mogu ljudi da kude film koliko hoce,svako ima pravo na svoje misljenje, ok,ali cinjenica je da je unikat i nesto potpuno drugacije i novo u filmskom svetu.
     (Intermezzo, 17. januar 2020 19:19)

    # Link komentara

  69. Baš me zanima čime je Irac zaslužio nominacije?? Retko dosadan film.
    (Vladimir, 17. januar 2020 19:12)

    # Link komentara

  70. Iz vremena dok je film bio umetnost... A ljudi samosvesna misleća bića... Oskar je imao smisla.
     (Mediocritical, 17. januar 2020 19:09)

    # Link komentara