Kultura

"Pozorišnom Beogradu se giljotina približava"

Povodom srpske premijere predstave "Julije Cezar" na sceni Centra za kulturu Svilajnac, reditelj Kokan Mladenović je odgovarao na pitanja među kojima je bilo i da li igranje njegove predstave u Svilajncu - na sat i kusur od Beograda, predstavlja prećutni kraj njegovog pozorišnog ostrakizma iz prestonice.

Ostalo četvrtak 19.11. 12:46 Komentara: 2

Kristina Jovanović: Umetnica u svetu novih komunikacija

Kristina Jovanović je multidisciplinarna umetnica sa širokim spektrom znanja i interesovanja, koja uključuju advertising, grafički dizajn, fotografiju, video, skulpture i dizajn nakita, asesoara i igračaka. Pored izuzetnog kreativnog talenta, u poslu je odlikuju upornost, odgovornost, posvećenost detaljima, snalažljivost, komunikativnost, kao i konceptualno, medijski neutralno razmišljanje.

Ostalo petak 6.11. 14:19 Komentara: 4

Umetnici predstavljaju glas običnih ljudi

Filmom Ise Ćosje "Tri prozora i vešanje", inače prošlogodišnjim (i prvi put u istoriji) kosovskim kandidatom za Oskara, u četvratk uveče počinje drugi festival "Miredita, dobar dan!" posvećen uspomeni na velikog glumca Bekima Fahmijua. Fehmiju se, naime, i rodio i umro u junu i to je bio povod organizatorima festivala da ovu manifestaciju vežu za prvi letnji mesec.

Ostalo četvrtak 4.06. 15:44 Komentara: 0

Goran Dimitrijević: Čovek „kojem se veruje“

Mnoge radijske i TV emisije pamte se po najavnim špicama, ali retko koja po glasu voditelja. Ipak, njegov specifičan i autoritativan glas nije jedini razlog zbog kojeg je Goran Dimitrijević jedan od najpopularnijih domaćih TV i radijskih voditelja.

Ostalo utorak 12.05. 18:06 Komentara: 1
strana 1 od 56 idi na stranu