Srbin uhapšen u Kosovskom Pomoravlju

U selu Bosce u Kosovskoj Kamenici juče je uhapšen Srbin Mirko M., zajedno sa još dvoje Srba iz ovog mesta koji su naknadno pušteni na slobodu.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Dejan Simicevic
Tanjug/AP Photo/Dejan Simicevic

Njihovo privođenje unelo je ogromno uznemirenje u ovo srpsko selo u Kosovskom Pomoravlju, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Mirko M. se za sada nalazi u pritvoru, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah mu je obezbedila branioca, a u stalnom je kontaktu i sa porodicom uhapšenog koju će danas obići i naši predstavnici na terenu.

Prema rečima Mirkovog advokata, takozvano tužilaštvo u Prištini i dalje nije kvalifikovalo koje se delo Mirku stavlja na teret. Reč je o penzioneru koji prema rečima njegove najuže porodice nikada nije bio deo policijskih ili vojnih struktura i zbog toga očekuju njegovo oslobađanje.

"Ulazak u srpsko selo naoružanih policijskih pripadnika i privođenje grupe Srba nesumnjivo je vid zastrašivanja koje za cilj ima da se dodatnim pritiskom oni nateraju da napuste svoja vekovna ognjišta", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu