Apel vozačima: Oglasio se MUP

Beograd -- Uprava saobraćajne policije danas je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propisano ograničenje brzine i koriste sigurnosni pojas.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Apel je upućen povodom teške saobraćajne nesreće na putu Goč-Vrnjačka Banja.

MUP je apelovao i na roditelje da decu prevoze na zakonom propisan način, kako bi sačuvali svoj i tuđe živote.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava da je od početka 2023. godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 186 osoba, a povređeno više od 6.300 učesnika u saobraćaju, dok je neprilagođena brzina uzrok više od polovine najtežih saobraćajnih nezgoda", navodi se u saopštenju MUP-a.

Iz MUP-a napominju da 41 odsto poginulih vozača i čak 53 odsto poginulih putnika u automobilima nisu koristili sigurnosni pojas.

"S obzirom na to da sutra za najveći deo učenika počinje raspust, kao i da se bliži početak letnje turističke sezone kada će na svim važnijim putnim pravcima biti pojačan intenzitet saobraćaja, skrećemo pažnju vozačima da poštuju sve saobraćajne propise", naveli su iz MUP-a.

U teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se u ponedeljak oko 16 časova dogodila na putu Goč-Vrnjačke Banja, poginule su tri osobe, dok je jedna osoba zadobila teške telesne povrede.

Do nesreće je došlo kada je vozač "škode rapid" usled neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad automobilom, sleteo s puta i udario u drvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 117 idi na stranu