Kadirov pobesneo: Mora biti brutalno

Ramzan Kadirov želi da se u Rusiji proglasi vanredno stanje kao i da se upotrebe sva sredstva da bi se "cela teroristička ćelija u Ukrajini odjednom počistila".

Izvor: Večernji list
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Čečenski ratni vođa takođe smatra da Putinova ratna taktika nije dovoljno brutalna, pa je tražio od Rusije proglašenje vanrednog stanja.

Kadirov je rekao da je bespilotni napad letelicama na Moskvu pokazao da bi ruska vojska trebalo oštrije da odgovori da bi se rat preneo u zemlje članice NATO-a, prenosi Dejli mejl.

"Odgovori na takve pokušaje napada ne bi trebalo da budu oštri, trebalo bi da budu brutalni. Po mom mišljenju, potrebno je proglasiti ratno stanje u Rusiji, upotrebiti sva borbena sredstva namenjena za to da bi se cila ova teroristička ćelija u Ukrajini odednom počistila", smatra čečenski vođa.

Rekao je i da Ukrajina ima "nacističko" i "satanističko" vođstvo te je naredio vojnicima da "udaraju po mestima okupljanja terorističkih vođa dok od njih ne ostane ništa da drugi ne bi ni pomislili nešto loše prema Rusiji".

"Evropske zemlje trebalo bi da razmišljaju o tome koga sponzorišu i pod kojim uslovima daju oružje. To će im se obiti o glavu kada Rusija pokuca na vrata, na primer, Nemačke ili Poljske. Neće imati šta da nam odgovore jer je svo oružje potrošeno na Ukrajinu", rekao je Kadirov. Izjavio je i da će se uskoro u specijalnim vojnim operacijama pokazati šta je osveta.

"Borci čečenskih jedinica moraju započeti aktivna borbena delovanja i osloboditi niz naselja. Borbene jedinice se pripremaju za jurišne aktivnosti uz aktivnu podršku Ministarstva odbrane i Glavnog štaba ruskih oružanih snaga", rekao je Kadirov.

Dejli mejl podseća da se, osim u Donjeckoj Narodnoj Republici, jedinice čečenskih boraca nalaze i u okupiranim regionima Zaporožje i Herson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu