Pens ulazi u trku za predsedničkog kandidata republikanaca

Bivši potpredsednik SAD Majk Pens zvanično će ući u trku za predsedničkog kandidata Republikanske stranke sledeće nedelje.

Izvor: Beta
Podeli
 EPA/ERIN SCHAFF / POOL
EPA/ERIN SCHAFF / POOL

Ovo su izjavila dva neimenovana izvora upoznata sa njegovim planovima.

Pens će početi kampanju za republikansku nominaciju 7. juna u De Mojnu, u saveznoj državi Ajova, na svoj 64. rođendan.

Glavni rivali u trci biće mu njegov bivši šef Donald Tramp, predsednik SAD od 2017. do 2021. godine, i guverner savezne države Florida Ron Desantis, koji je prošle nedelje objavio da će se boriti da postane predsednički kandidat republikanaca.

Pensov tim smatra da će prvo glasanje na unutarpartijskim izborima, koje je tradicionalno u Ajovi, biti od ključne važnosti za njegov potencijalni put do pobede. Savetnici Pensa navode da on planira da agresivno vodi kampanju kako bi pridobio konzervativne evangelističke birače u Ajovi.

Uz Trampa i Desantisa, u trci za predsedničkog kandidata republikanaca su i bivša ambasadorka SAD u UN Niki Hejli, senator iz Južne Karoline Tim Skot, bivši guverner Arkanzasa Ejsa Hačinson, voditelj Leri Elder i preduzetnik Vivek Ramasvami.

Bivši guverner Nju Džersija Kris Kristi planira da pokrene kampanju 6. juna, a guverner Severne Dakote Dag Burgum 7. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu