Vučić sa Bocan-Harčenkom o situaciji na KiM: "Može doći do eksplozije u celom regionu" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Izvor: Sputnjik
Podeli
 FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

Vučić cje Bocan-Harčenka upoznao sa situacijom posle eskalacije na severu Kosova i Metohije.

Prethodno se Vučić sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte.

Predsednik Vučić je obavestio ruskog ambasadora o jučerašnjim dešavanjima i izrazio zabrinutost zbog ekstremnog nasilja i podmukle diskriminacije Srba, sa zebnjom da se situacija razvija u veoma lošem smeru. On je dodao da takvo ponašanje ima za cilj podizanje tenzija u celom regionu, zbog čega je zahtevao hitno povlačenje Kurtijevih specijalnih jedinica i reakciju međunarodne zajednice koja bi garantovala bezbednost Srba na KiM.

Tokom sastanka, predsednik Vučić je istakao da Srbija, uprkos najbrutalnijem kršenju svih međunarodnih sporazuma, nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti. On je ponovio zahvalnost na principijelnom stavu i podršci Ruske Federacije suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje.

Ambasador Ruske Federacije istakao je da zvanična Moskva prati sva događanja i da će preneti sve informacije koje su mu danas predočene. On je istakao da Rusija razume svu delikatnost situacije i da primećuje porast agresivnosti Prištine, koja može da ima ozbiljne posledice.

"Moskva ima najozbiljniji pristup u praćenju razvoja situacije i shvatamo da ovakav razvoj događaja može da izazove ozbiljnu krizu, čak eksploziju u celom regionu",
rekao je ambasador Bocan-Harčenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 102 idi na stranu