Knežević poručio da neće prisustvovati sastanku sa Milatovićem

Lider Demokratske narodne partije (DNP), Milan Knežević, poručio je da neće prisustvovati sutrašnjem sastanku sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/BORIS PEJOVIC
EPA/BORIS PEJOVIC

Knežević je sa predizbornog skupa koalicije ZBCG u Pljevljima poručio Milatoviću da je, zahvaljujući glasovima koalicije ZBCG i pozivu Andrije Mandića, ostvario ubedljivu pobedu nad Milom Đukanovićem, prenele su Vijesti.

Knežević je rekao da je Milatović do 19. marta optuživao ZBCG da žele da idu sa Demokratskom partijom socijalista i da su se sve dogovorili sa Milom Đukanovićem.

"Pokazali smo odgovornost, pokazali smo mudrost, pokazali smo ozbiljnost, jer smo znali da će građani Crne Gore da glasaju najviše protiv Mila Đukanovića, a tek onda za Jakova Milatovića u drugom krugu", istakao je Knežević, saopšteno je iz ZBCG.

On je kazao "da je to istina, pokazuju i 22. i 23.april, kada ste na Glavnom odboru ostali u ubedljivoj manjini, da Vas nije glasao nijedan član u sukobu sa Milojkom Spajićem".

"Pošto je rekao (Milatović) da je predsednik svih građana Crne Gore, pozivam ga da ako želi razgovor sa nama, da prvo podnese ostavku na mesto jednog od lidera Pokreta Evropa sad (PES), da se obaveže da će uticati na Milojka Spajića da neće poći sa DPS-om, jer svi vide u ovom trenutku šta rade ambasade, međunarodni faktor PES i DPS. A kada pogledate listu PES-a i DPS-a, ne zna se ko je PES, a ko je DPS. To su naši uslovi za razgovor, ali ne među petnaestoricom u krugu, nego oči u oči, među kamerama. Da obeća da neće slušati ambasade i da će Ustav i zakoni CG biti osnovno merilo tokom upravljanja njegovog predsedničkog mandata", rekao je Knežević.

Milatović će se sastati sutra u Vili Gorica sa predstavnicima političkih partija, koje će 11. juna učestvovati na parlamentarnim izborima.

Kako su saopštili iz Milatovićevog kabineta, sastanak počinje u 10 časova, posle čega će predsednik Crne Gore dati izjavu za medije i odgovarati na novinarska pitanja, prenela je RTCG.

Vanredni parlamentarni izbori biće održani 11. juna, a Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je 15 lista za parlamentarne izbore.

Te izborne liste su: "Pravda za sve" Vladimir Leposavić, Pokret "Preokret", Pokret za promjene, savez "Mi možemo za građansku Crnu Goru", Hrvatska građanska inicijativa (HGI), SDP Crne Gore, DPS-SD-LPCG-DUA "Zajedno", Albanski forum, Bošnjačka stranka, Pokret Evropa sad, savez "Za budućnost Crne Gore" NSD-DNP-RP, savez Demokratske Crne Gore i GP URA, savez SNP-Demos, Albanska alijansa, savez Prava Crna Gora-HS–DŠ-SCG-Pokret za Pljevlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu