Eksplozija u Rijeci: Uhapšene dve osobe, nađeno još bombi

U blizini upravne zgrade poslovnog subjekta kod trgovačkog centra na Pećinama u Rijeci, noćas je došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/Sascha Steinbach
EPA/Sascha Steinbach

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske oko ponoći su ispred trgovačkog centra na području Kostrene zatekli nemačkog i hrvatskog državljanina, koji su tamo ostavili eksplozivnu napravu.

U blizini upravne zgrade poslovnog subjekta kod trgovačkog centra na Pećinama u Rijeci, noćas je došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave, saopštila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Povređenih osoba u eksploziji nije bilo.

Osumnjičeni su imali i treću napravu, a sve se dovodi u vezu sa eksplozijom od 21. maja na području trgovačkog centra na Vežici u Rijeci.

Uviđaj navedenih događaja je u toku, kao i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti.

Kako javlja "Jutarnji list", istražitelji veruju da su bombe postavljene kao neka vrsta stvaranja pritiska na trgovinu Plodina.

Oni navode i da riječki kriminolozi već neko vreme sumnjaju upravo u tu varijantu te da sinoćnje hapšenje dvojice muškaraca odmah nakon što su postavili eksplozivnu napravu kod Plodina u Kostreni nije slučajno, već da je reč o nekoj vrsti policijske zasede.

Na Tviteru se oglasio i hrvatski ministar untrašnjih poslova Davor Božinović.

"Čestitam policiji na profesionalnom i produktivnom radu u otkrivanju i hapšenju osoba koje se dovode u vezu sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke. Njihova predanost u radu garant je sigurnosti građana i zaštite javnog reda i mira", napisao je on na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu