Demonstranti u sukobu sa policijom: Protesti nastavljeni VIDEO

Protesti koji su i danas održani protiv kenijskog presednika Vilijama Ruta bili su obeleženi nasiljem.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Samson Otieno
Tanjug/AP Photo/Samson Otieno

Demonstranti koji su bacali kamenje sukobili su se sa policijom, a lokalna kancelarija Rutove stranke je zapaljena.

Kako prenosi Rojters, prethodni protest na koji je u ponedeljak pozvao opozicioni lider Raila Odinga protiv visokih životnih troškova i navodne prevare na prošlogodišnjim izborima pretvorio se u sukobe dve strane i izvukao je pozive političkih lidera da se sa njima prestane.

Tokom prepodneva, protesti u prestonici Najrobiju bili su manje intenzivni nego prethodna dva dana, ali su se zahuktali do sredine popodneva. U Matareu, naselju sa niskim primanjima u Najrobiju, demonstranti su koristili improvizovane katapulte za bacanje kamenja na policiju u opremi za razbijanje nereda.

Odinga je u konvoju sa drugim opozicionim liderima prošao kroz nekoliko drugih kvartova Najrobija, dok su stotine pristalica marširale pored njih, mašući palicama, loncima i drvenim kašikama. Navodi se da je povorka uglavnom mirna, ali su neke pristalice u prolazu bacale kamenje na policijsku stanicu, provocirajući tako policajce da ispaljuju suzavac.

Glavni kenijski opozicionar i organizator demonstracija Raila Odinga, koji se pet puta kandidovao za predsednika, osporio je pobedu Ruta na izborima prošlog avgusta, ali je Vrhovni sud jednoglasnom odlukom potvrdio rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu