Potpuna katastrofa, sve gori: Voz sa opasnim hemikalijama iskočio iz šina VIDEO

Jutros je voz koji je prevozio etanol iskočio iz šina u Rejmondu u Minesoti, zapalivši nekoliko automobila i prinudivši na evakuaciju lokalno stanovništvo.

Izvor: index.hr
Podeli
Tanjug/KSTP via AP
Tanjug/KSTP via AP

Prema prvim informacijama, u 14 od 40 vagona bilo je opasnih hemikalija, među kojima je i etanol.

Voz je prevozio mešoviti teret, uključujući etanol i kukuruzni sirup, rekla je Lena Kent, generalna direktorka javnih poslova BNSF železnice. Etanol je veoma zapaljiva hemikalija. U slučaju izlaganja, mogu se javiti simptomi kao što su kašalj, vrtoglavica, iritacija oka, pospanost i nesvestica.

\"Grad Rejmond nije dostupan javnosti\"

Incident se dogodio oko 1 sat ujutru, saopštila je vatrogasna služba Rejmonda na Fejsbuku. Stanovništvo koje živi u krugu od 800 metara od nesreće je evakuisano. Vlasti istražuju uzrok nesreće, prenosi CNN.

"Grad Rejmond nije dostupan za javnost, tako da se flaširana voda i hrana za vatrogasce mogu dostaviti crkvi u Prinsburgu“, navodi se na Fejsbuk stranici Rejmondske vatrogasne službe.

Četiri takve nesreće u poslednjih mesec i po

Ovo je četvrta železnička nesreća ovog tipa u SAD u poslednjih mesec i po. Pre dve nedelje, voz sa opasnim materijama iskočio je iz šina u blizini granice između Arizone i Kalifornije. Pre tri nedelje voz je iskočio iz šina u Zapadnoj Virdžiniji, povredivši tri člana posade i prosuvši dizel gorivo u obližnju reku.

Pre mesec i po u Istočnoj Palestini u Ohaju došlo je do opasnog iskliznuća voza iz šina, pri čemu su potencijalno opasne hemikalije ispuštene u tlo, vazduh i vodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu