"Nećete nas uvući u rat"

Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio da Zapad neće uvući njegovu državu u rat protiv Rusije dok je on na vlasti.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/MALTON DIBRA
EPA-EFE/MALTON DIBRA

Najavljujući moguću posetu ruskog predsednika Turskoj, Erdogan je rekao da će Vladinir Putin učestvovati na svečanosti punjenja goriva u nuklearnu elektranu "Akuju". Kremlj, s druge strane, tvrdi da ta poseta još uvek nije dogovorena.

"Projekat izgradnje nuklearne elektrane 'Akuju' se uspešno realizuje. Postoji mogućnost da gospodin Putin dođe u Tursku na ceremoniju 27. marta. Možda ćemo zajedno učestvovati u njoj u onlajn formatu", objasnio je turski lider u intervjuu televiziji Haber.

On je istakao da Turska neće dozvoliti da je Zapad uvuče u rat protiv Rusije.

"Da nije bilo naših napora u protekle dve godine, 'zapadni klub' bi uvukao Tursku u rat protiv Rusije. Dok smo ovde (na vlasti), nećemo to dozvoliti", naglasio je turski predsednik.

"Naša namera je da ozbiljno uložimo napore i odigramo ulogu posrednika između Ruske Federacije i Ukrajine, kako bi oni na kraju imali uspeha", rekao je Erdogan, kome se bliže predsednički i parlamentarni izbori, koji su zakazani za 14. maj, preneo je Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu