Tresu mu se ruke, cupka, kašlje; Stvarno je bolestan?

Ruski predsednik Vladimir Putin delovao je krhko dok je tokom sastanka u Moskvi hvalio svoga "dragog prijatelja", predsednika Kine Si Đinpinga, pišu mediji.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Tanjug/Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Tanjug/Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Dejli mejl" piše da se Putin tresao i da je čvrsto stiskao svoju stolicu, dok je govorio da je spreman da razgovara i o kineskom planu za okončanje rata u Ukrajini. Navodno je, kako piše Jutarnji list, pokušavao da prikrije činjenicu da mu se tresu ruke.

Već dugo se nagađa da ruski predsednik boluje ili od raka ili Parkinsonove bolesti. Takođe se navodi da je tokom razgovora sa Sijem levom nogom nervozno tapkao po podu.

Svetski mediji su više puta prenosili da se Putinovo zdravlje vidno pogoršalo u zadnjih godinu i više dana, da se često drži za stolove i stolice, cupka i da mu se tresu ruke.

Kada je u julu posetio muzej u Sankt Peterburgu povodom obeležavanja Dana Ruske ratne mornarice, Putin je levom rukom udarao komarce koji su napadali desnu stranu njegovog lica, što je mnoge navelo da pomisle da tada nije mogao da koristi desnu ruku. Takođe, ruski predsednik već neko vreme ne može da se reši kašlja, a i nesigurnog je koraka, navodi "Jutarnji list".

Kanali na "Telegramu" i ukrajinski obaveštajci tvrde da Putin boluje od neke teške bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu