Vučić: Srbija se jedina nije pridružila sankcijama Rusiji; "Šta će biti sutra..."

Srbija je jedina zemlja koja se nije pridružila sankcijama Rusiji, ako se politika bude menjala, narod će biti obavešten, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Nama je sukob u Ukrajini doneo samo probleme. Republika Srbije je posle toga izašla sa svojim stavom u kojem je rekla da osuđuje narušavanje teritorijalnog integriteta zemalja članica UN", rekao je Vučić i dodao:

"Mi smo tada takođe rekli da zbog svega što se dešavalo na teritoriji Srbije, a i kada nam je bila potrebna pomoć 2015. godine, da Srbija neće da se priključi sankcijama Ruskoj Federaciji".

"Od tada, količina laži koju su koristili po pitanju KiM prevaziđena je samo po pitanju sankcija Rusiji. Ako budemo planirali da menjamo politiku, obavestiću vas ja", rekao je Vučić.

"Kada kažete da 'puštamo probne balone'... Mi to ne radimo. Kažu Rade Basta je 'Vučićev čovek', čoveka nikad nisam ni video, osim ono kad vidim sve predstavnike Vlade, možda jednom ili nijednom razgovarao sa njim. Kad budemo menjali politiku, ja ću da vam se obratim i neće ta politika dobiti podršku u Vladi Srbije. Da li će to biti za mesec dana, ne znam," zaključio je predsednik Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu