Veliki požar u Užicu: Gorelo 1.000 kvadratnih metara VIDEO

U užičkom naselju Turica jutros je izbio požar koji je zahvatio barake jednog proizvodnog pogona za tapaciranje nameštaja.

Izvor: Tanjug, RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

"Požar koji je izbio oko 6.30 časova jutros u užičkom naselju Turica zahvatio je oko 1.000 kvadratnih metara baraka u kojima je bio pogon za tapaciranje nameštaja i stavljen je pod kontrolu", izjavio je Saša Cicvarić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu.

Prema njegovim rečima, u gašenju požara je učestvovalo 20 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila.

"Požar je pod kontrolom i do lokalizacije nam ostaje kratko vreme", rekao je Cicvarić.

On je precizirao da je otežavajuća okolnost to što u barakama ima dosta gorivog materijala pošto se u ovim prostorijama nalazila radnja za tapaciranje nameštaja.

Cicvarić je dodao da je vatrom zahvaćeno oko 1.000 kvadrata dok su dva pogona od oko 500 kvadrata spašena.

"Probudile su nas vatrogasne sirene, kad smo pogledali napolje prizor je bio užasan. Ništa se nije videlo od dima i vatre. Strahovali smo šta će biti sa našim kućama, hvala Bogu one su spasene", rekao je za RINU jedan od očevidaca.

"Ove hale su napuštene skoro deset godina, nije nam jasno ni šta je to moglo biti unutra da se tako zapali", dodaju meštani.

U ovom požaru nije bilo nastradalih i povređenih lica, a pričinjena je velika materijalna šteta.

Vatra je progutala pet objekata dva preduzeća, a užički vatrogasci sprečili su da se vatra proširi na još dva objekta. Ovaj prostor nekada je pripadao konfekcijkom preduzeću Cveta Dabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 53 idi na stranu