Direktna pretnja Srbima: Razotkrivena akcija obaveštajaca tzv. Kosova

Priština nastoji da po svaku cenu natera Srbe da, protivno njihovom stavu, počnu da rade u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan.

Izvor: Kosovo online
Podeli
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Nakon neuspeha koji je doživeo konkurs za prijem novih policajaca na severu Kosova i Metohije, a nakon kolektivnih ostavki koje su podneli srpski policajci nakon politički motivisane smene komandira regionalne direkcije Sever Nenada Đurića, Priština nastoji da po svaku cenu natera Srbe da počnu da rade u opštinama.

Redakciji "Kosovo onlajn" javilo se nekoliko bivših policajaca koji su bili suspendovani od strane vlasti u Prištini, pa čak i optuženi i držani u višemesečnom pritvoru za različita krivična dela pod lažnim dokazima, sa tvrdnjom da se na njih vrši pritisak obaveštajne strukture tzv. Kosova kako bi se vratili na posao i pokazali kako navodno Srbi hoće da se vrate u policiju.

Kako navode, na početku im je nuđeno da se aktiviraju kao policajci, a da će im zauzvrat biti oprošteni "prekršaji" koje su navodno počinili, pa čak i isplatile zarade za period kada su bili pod suspenzijom, uz obavezu da u uniformi provedu najmanje dve godine.

Nakon toga od strane obaveštajaca lažne države usledila je direktna pretnja, da će u slučaju da odbiju taj predlog po postupcima koji se vode protiv njih, ostatak vremena do suđenja provesti u pritvoru.

Bivši policajci su zahtevali da im se zaštiti identitet kako ne bi imali više problema nego što ih sada imaju sa prištinskim "institucijama", ali kažu da osećaju strah za svoju bezbednost i sigurnost svojih porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 111 idi na stranu