Ima jedna škola u Srbiji u kojoj su mobilni telefoni zabranjeni

Škola u selu Uljma pionir je kada je zabrana nošenja telefona u školu u pitanju.

Izvor: RTS
Podeli
EPA/MARCUS FUERER
EPA/MARCUS FUERER

Nastavnici i đaci primećuju da je odluka o zabrani uticala da se učenici više druže na odmorima, a i manje se ometa nastava. Ovaj primer počele su da slede i škole u okolnim selima i Vršcu, prenosi RTS.

Direktorka OŠ "Branko Radičević" u Uljmi zajedno sa Savetom roditelja i prosvetnim kadrom donela je odluku da se od septembra zabrane mobilni telefoni u školi. Direktorka je istakla da je odluka donesena jednoglasno i isključivo u interesu školaraca i kvaliteta nastave.

"Davno su prosvetni radnici primetili da deca na časovima zaborave da isključe mobilne telefone i onda se čuju, ometaju nastavu, a na odmorima su snimali jedni druge i stavljali to na društvene mreže. Nisu se družili", kaže Olivera Klarić, direktorka OŠ "Branko Radičević".

Roditelji su maksimalno podržali ovu odluku, kažu da je odluka o zabrani mobilnih telefona naišla na sve pohvale.

Iako je među đacima na početku bilo negodovanja, kasnije su se složili da je odsustvo telefona zbližilo đake, a na odmorima se sada umesto da gledaju ekrane, druže i pričaju.

"Mobilni telefoni više ne prekidaju nastavu, ne ometaju nastavu, nema zalutalih poziva, notifikacija. Ono što nastavnike posebno raduje je što nenošenje mobilnih telefona pozitivno utiče na njihovo druženje", kaže profesorka nemačkog jezika Svetlana Kamenović.

Primer uljmanske škole počele su da slede i druge škole u okolnim selima, a onda i u Vršcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu