Petković: Kurti započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji

Aljbin Kurti je sa teškom mehanizacijom i specijalnom policijom započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji u opštini Leposavić, konkretno selima Dren i Lešak.

Izvor: B92
Podeli
Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

To je izjavio diektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u svom saopštenju.

Podsetimo, radovi su započeti na zemljištu koje je bespravno uzurpirano 16. januara jednostranom odlukom o eksproprijaciji.

"U zaseoku Zaselje, jutros su Kurtijevi predstavnici započeli radove na proširenju puta koji od magistralnog puta vodi do vrha brda koje je nelegalnom ekproprijacijom obuhvaćeno. O ovoj novoj uzurpaciji srpske zemlje na severu Kosova i Metohije jutros sam direktno obavestio i sve međunarodne predstavnike, kao i lično posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka", naveo je petković i dodao:

Miran protest meštana u Drenu zbog radova na uzurpiranom zemljištu

"Izneo sam jasan zahtev da međunarodni predstavnici zaustave nove jednostrane poteze Kurtija na severu i protivpravne radove u opštini Leposavić kojima se oduzima zemlja srpskih domaćina i planira rušenje čak i srpskog groblja, zarad izgradnje nove nelegalne policijske baze. Odluku o nelegalnoj eksproprijaciji Priština je donela sa jasnom namerom Kurtija da izazove nove tenzije i krizu na terenu."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 111 idi na stranu