"Razumeli su poruku. Možda ćemo iznenada stići jedne noći..."

Ankara -- Turska će nastaviti da se protivi kandidaturi Švedske za članstvo u NATO dok se ne ispune njeni zahtevi protiv terorističkih organizacija.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

"Sve dok terorističke organizacije demonstriraju na švedskim ulicama i dok su teroristi prisutni u njihovom parlamentu, naš pristup tom pitanju neće biti pozitivan", rekao je turski predsednik novinarima na sastanku Evropske političke zajednice, preneo je Rojters.

Erdogan je izjavio i da sa Grčkom u ovom trenutku ne postoji ništa vredno razgovora i optužio Atinu da svoju politiku zasniva na "lažima". "Oni nisu tamo gde bi trebalo da budu", rekao je Erdogan na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, cela njihova politika je zasnovana na lažima i oni nisu pošteni. "Nemamo o čemu da razgovaramo sa Grčkom", istakao je Erdogan.

On je rekao da je Atina razumela poruku Ankare kada su turski zvaničnici rekli da će možda iznenada stići jedne noći, komentar koji su grčki i neki drugi zapadni zvaničnici osudili kao pretnju susednoj državi.

Erdogan je, takođe, rekao da bi mogao da se sastane sa sirijskim kolegom Bašarom Al Asadom kada bude pravo vreme. "Za sada, takav sastanak nije na dnevnom redu. Ali ne mogu da kažem da je nemoguće da se sastanem sa Asadom", kazao je Erdogan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 587 idi na stranu