"Aktivnost NATO u Crnomorskom regionu ugrožava bezbednost Krima"

Moskva -- Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev izjavio da aktivnost zemalja NATO-a u Crnomorskom regionu ozbiljno ugrožavaju bezbednost Krima.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/Toms Kalnins/Ilustracija
EPA-EFE/Toms Kalnins/Ilustracija

"Ozbiljan izvor opasnosti predstavlja aktivnost zemalja NATO-a u Crnomorskom regionu", rekao je Patrušev u Sevastopolju, tokom savetovanja o bezbednosti Krima.

Patrušev je upozorio na to da na Krimu postoji visoki nivo opasnosti od terorizma u svetlu ruske specijalne vojne operacije i naglasio da je potrebno pod hitno otkloniti propuste u bezbednosti.

“Zahvaljujući efikasnim dejstvima specijalnih službi organa bezbednosti sprečeno je 12 terorističkih zločina“, rekao je Patrušev, istakavši da su sprečena dejstva terorističkih organizacija kao što su “Desni sektor“, “Hizb al Tahrir al Islami” i “Islamska država”, koja je inače zabranjena u Rusiji, a koje su pripremale terorističke napade na Krimu.

On je upozorio na to da na nizu potencijalno opasnih objekata nema fizičke zaštite i tehničkih sredstava bezbednosti.
Patrušev je istakao da se povećao nivo opasnosti na saobraćajnim objektima na Krimu, kao i da je porasla verovatnoća od napada bespilotnim letelicama.

"Analiza situacije u sferi zaštite saobraćajne bezbednosti Krima i Sevasotpolja svedoči o povećanoj opasnosti od zločinačkih dejstava na objektima saobraćajne infrastrukture i saobraćajnim sredstvima", rekao je Patrušev.

Prema njegovim rečima, na Krimu je znatno povećan broj zločina izvršenih uz korišćenje oružja, municije i eksplozivnih supstanci.

“Molim rukovodioce regiona da pod hitno otklone te nedostatke. Važnost takvog rada uslovljena je visokim nivoom diverziono-terorističkih opasnosti u svetlu sprovođenja specijalne vojne operacije u Ukrajini“, naglasio je Patrušev, a prenosi Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 587 idi na stranu