Zemljotres magnitude 5,9 pogodio Sumatru

Zemljotres magnitude 5,9 pogodio je rano jutros indonežansko ostrvo Sumatru, objavio je američki geološki institut (USGS).

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE/EKA RAMADANI
EPA-EFE/EKA RAMADANI

Stradala je najmanje jedna osoba a više desetina je povređeno.

Zemljotres je registorvan na relativno maloj dubini od 13 kilometara nešto pre 2.30 jutros po lokalnom vremenu (19.30 GMT), na oko 40 kilometara od grada Sibolge u provinciji Severna Sumatra, saopštio je američki institut. Jedan pedesetogodišnjak je umro od srčanog udara izazvanog potresom a najmanje 25 ljudi je povređeno, rekla je za Frans pres zvaničnica regionalne agencije za upravljanje katastrofama.

Vlasti procenjuju štetu ali su pogodjeni stubovi za struju i komunikacioni uredjaji što je poremetilo mreže, naveli su zvaničnici. Indonežanska meteorološka i geofizička agencija registrovala je pedesetak potresa.

Zvaničnik agencije preporučio je stanovnicima da budu obazrivi i nađu sklonište na nekom bezbednom mestu jer su mogući novi potresi. Osobama čije zgrade su oštećene preporučeno je da ne borave u njima zbog mogućih naknadnih potresa u kojima bi mogle dodatno da budu oštećene.

Naknadni potresi takođe mogu dovesti do klizišta. Indonezija se nalazi na takozvanom vatrenom pojasu u Pacifiku, zbog čega je često pogođena zemljotresima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 587 idi na stranu