Pucnjava u školi: Raste broj mrtvih VIDEO/FOTO

Broj poginulih u pucnjavi u školi u ruskom gradu Iževsk porastao je na 17, saopštio je večeras ruski Istražni komitet.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Kako je navedeno, među poginulima je 11 dece i šest odraslih, prenose RIA Novosti.

Napadač, muškarac u ranim tridesetim, koji je identifikovan kao Artem Kazancev, ubio je dva čuvara, a zatim otvorio vatru na učenike i nastavnike u školi broj 88 u Iževsku koju je nekada i sam pohađao. Na kraju se i sebi oduzeo život.

"Pucnjava je počela tokom časa, kada je nepoznati muškarac u crnoj odeći upao u učionicu i otvorio vatru na decu", prenosi TG-kanal 112.

Navodno je direktorka škole uspela da se sakrije sa ranjenom tinejdžerkom u kancelariji i tu se zatvori. Na društvenoj mreži "Telegram" pojavio se snimak kako se đaci kriju ispod klupa.

Ruski istražni komitet, koji se bavi velikim zločinima, saopštio je da istražuje sumnjive veze počinioca sa neonacizmom.

"Istražitelji trenutno sprovode pretres njegovog prebivališta i proučavaju ličnost napadača, njegove stavove i okruženje. Sprovode se provere njegove privrženosti neofašističkim stavovima i nacističkoj ideologiji", navodi se u saopštenju komiteta.

Objavljen je i snimak na kojem se vidi telo muškarca kako leži u učionici sa prevrnutim nameštajem i papirima razbacanim po krvavom podu.

Lider Udmurtije (administrativne oblasti u kojoj se nalazi Iževsk) Aleksandar Brečalov bio je u školi u kojoj je došlo do pucnjave.

"Zbog situacije u školi broj 88 uključene su sve snage i sredstva. Na licu mesta rade sve specijalne službe, kao i hitna pomoć. Stigao sam na lice mesta i odmah ću izvestiti o svemu što se dešava", napisao je on na Telegramu.

Ministarstvo prosvete Rusije poslalo je svoje nadležne u Iževsk, saopštila je pres-služba resora.

"U ime ministra obrazovanja Ruske Federacije Sergeja Kravcova, grupa iz federalnog ministarstva je odmah poslata u region. Ministar prosvete i nauke je već na licu mesta", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu