Stradalo 12 hodočasnika iz Poljske, autobus sleteo sa puta u Hrvatskoj; "Nema niko bez povrede" FOTO/VIDEO

Stravična nesreća dogodla se u Hrvatskoj, u kojoj je poginulo najmanje 12 ljudi.

Izvor: Tanjug
Podeli
 FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENCAR
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENCAR

Prilikom sletanja autobusa poljskih registyarskih tablica sa auto-puta u Hravtskoj poginulo je 12 osoba, saopštio je potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

On je naveo da je 11 osoba poginulo na mestu nesreće, a da je još jedna preminula u bolnici, prenosi portal Index.

Božinović je dodao da među teže povređenima ima onih koji se bore za život.

"Dosta je ozleđenih ljudi. U ovoj nesreći imamo samo one koji su izgubili život i one koji su povređeni. Nema nikoga ko je prošao bez povrede", rekao je Božinović.

Naveo je da su u da su u autobusu bila 43 putnika.

"Autobus je išao iz mesta u blizini Varšave. Prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala ići na hodočašće u Međugorje", rekao je Božinović.

Do nesreće je došlo oko 5.40 sati na 62. kilometru auto-puta A4 u smeru ka Zagreba, između mesta Jarek Bisaški i Podvorec.

Saobraćaj se odvija u jednoj traci.

 FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENCAR
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENCAR

"Smrtno je stradalo 11 osoba, dok su drugi povređeni prevezeni u bolnice u Zagrebu i Varaždinu. Intervencija je završena, na terenu je još vatrogasaca koji dežuraju", izjavio je županijski vatrogasni narednik Željko Nagy, prenosi Večernji list.

Nagy je rekao je da su sve ljudi izvukli iz autobusa, a da se uzrok nesreće još ne zna.

Prema nezvaničnim informacijama, tešku saobraćajnu nesreću uzrokovalo je to što je vozač zaspao za volanom.

Na prvim fotografijama i snimcima sa mesta nesreće vide se rasuti delovi vozila i ekipe hitnih službi koje na nosilima izvlače povređene.

Policija je na mestu događaja i sprovodi uvid, a ekipe Hitne pomoći kao i vatrogasci koji u izvlačenju unesrećenih.

Stradali hodočasnici za putu za Međugorje

U tragičnoj nesreći poljskog autobusa u Hrvatskoj jutros je stradalo 12 putnika na hodočašću u Međugorje, a najmanje 34 je povređeno, saopštio je poljski premijer Mateuš Moravjecki.

"Premijer Hrvatske Andrej Plenković dao mi je garancije da će u potpunosti biti angažovane hrvatske zdravstvene službe", poručio je na Tviteru premijer Moravjecki.

Autobus je jutros u 5.40 sleteo u jarak pored puta kod Brezničkog Huma u Varaždinskoj županiji iz do sada nepoznatih razloga, a svi putnici bili su Poljaci, javljaju poljski mediji.

Na licu mesta stradalo je 11 ljudi, a jedna osoba preminula je kasnije od posledica teških povreda.

Pored hrvatskih zvaničnika na mesto nesreće je krenuo i poljski ministar zdravlja Adam Njeđelski i zamenik šefa poljske diplomatije Marćin Pšidač.

"Ne znamo kako se desila saobraćajna nesreća ni koliko tačno putnika je bilo u autobusu. Kako javljaju hrvatski mediji većina povređenih su deca. Povrede razne težine zadobile su 34 osobe. Sve žrtve su Poljaci", kazao je poljskoj televiziji Polsat portparol poljskog Ministarstva spoljnih poslova Lukaš Jašina.

Predsednik Poljske Andžej Duda izrazio je saučešće porodicama žrtava nesreće i uverio da poljske vlasti preduzimaju sve da na mestu pomognu povređenim i preživelim putnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu