U pucnjavi ubijen migrant, oglasio se gradonačelnik o zdravstvenom stanju povređenih

Subotica -- Jedna osoba je poginula, a više od petoro je zadobilo lakše ili teže povrede u jutrošnjem oružanom sukobu migranata u subotičkom naselju Makova sedmica.

Izvor: RTS
Podeli
FOTO: TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENICAR
FOTO: TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENICAR

Na mesto događaja je stigao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sa svojim timom.

Povodom incidenta i stanja povređenih u Bolnici oglasio se i gradonačelnik Stevan Bakić, koji je rekao da su angažovane sve ekipe u bolnici na vršenju reanimacije povređenih.

- Svi su na nogama, sve službe Opšte bolnice i Doma zdravlja, nakon što je jutros u bolnicu dovezeno sedam lica i jedana osoba bez znaka života. Lekari sve čine i da se spase život devojčice, koja je 2006. godište i koja je u veoma teškom stanju i posle urađenog hirurškog zahvata. Osmoro je ukupno povređeno. Petoro povređenih su osobe od 20 do 30 godina, radi se o osobama koja nemaju dokumenta, rekao je novinarima gradonačelnik Subotice, povodom teškog incidenta.

Povređeni migranti su zbrinuti u subotičkoj bolnici, a među njima je i 16-togodišnja devojčica koja je životno ugrožena.

Policija je blokirala prilaze šumi gde se obračun dogodio. Svi povređeni su zbrinuti su u Opštoj bolnici Subotica, a nekima su konstatovane prostrelne rane u predelu stomaka.

Angažovane su sve raspoložive ekipe spasilačke stanice i policije čiji pripadnici zbog vanredne situacije nose pancire. U subotičkom naselju Makova sedmica, tačnije šumi iza naselja, migranti se često kriju, zbog blizine mađarske granice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu