Zaharova zagrmela: Zapad veštački odugovlači rat; Koriste Bugarsku – imamo pravo da uzvratimo

Moskva -- Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je da Zapad veštački odugovlači rat u Ukrajini.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

"Zapad nastavlja da eskalira situaciju, veštački odugovlači specijalnu vojnu operaciju pružajući Kijevu ne samo vojnu pomoć, već, naravno, i političku podršku", rekla je Zaharova.

Ona je napomenula da je odluka samita Evropske unije da se Ukrajini dodeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji još jedan primer delovanja zapadnih režima da razviju teritoriju Ukrajine i koriste zemlju kao oruđe za obuzdavanje Rusije.

Na samitu EU 23. juna dogovoren je status kandidata za pridruživanje Ukrajine i Moldavije.

Odluka Bugarske da protera ruske diplomate doneta je na zahtev spoljnih sila, tvrdi Zaharova.

"Ovo nije urađeno u interesu Bugarske, niti u interesu građana Bugarske. To je urađeno po naređenju spoljnih snaga", rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, ove spoljne sile, pod lažnim izgovorima, nastoje da izigraju zemlje Evrope u sukobu sa Rusijom, cinično manipulišu nesamostalnim vladama i političarima. Ona je rekla da Rusija zadržava pravo da uzvrati političkim i diplomatskim merama nakon proterivanja 70 ruskih diplomata i administrativnog osoblja iz Bugarske.

Ranije se saznalo da Bugarska proteruje 70 ruskih diplomata i tehničko osoblje Ambasade Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 609 idi na stranu