Rusi se odrekli slova "Z"

Od početka ruske vojne intervencije u Ukrajini vozila ruske vojske su obeležena slovom Z, sa posebnim značenjem. Sada je stiglo drugačije objašnjenje.

Izvor: Novosti
Podeli
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Za sve je krivo slovo "Z"?

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da se slova Z i V ne smatraju zvaničnim vojnim simbolima, napominjući da „ne nose nikakvo posebno značenje“, prenose ruski mediji.

"Ovi znaci nisu zvanični vojni simboli i nemaju posebno značenje", navodi se u saopštenju ruskog vojnog resora objavljenom u četvrtak.

Istovremeno, ministarstvo je navelo da su ovi znakovi prepoznatljivi i pozitivno prihvaćeni od vojske Rusije, Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR), kao i "i mnogih drugih".

Saopštenje vojnog resora objavljeno kao odgovor zamenika načelnika Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Sergeja Guseva na zahtev poslanika Moskovske gradske dume iz Komunističke partije Jevgenija Stupina.

Odgovor je objavljen na Telegramu, na kanalu političara.

Parlamentarac je ranije izrazio nadu da će pojašnjenja Ministarstva odbrane Ruske Federacije pomoći da se izbegne nerazumno gonjenje "pri izražavanju stava prema slovima stranih alfabeta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu