Vučić danas sa predsednikom Evropskog saveta Mišelom: "Iskreni prijatelj naše zemlje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće danas predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela, saopštila je Služba za saradnju s medijima opredsednika Republike.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/Rafal Guz POLAND OUT
EPA-EFE/Rafal Guz POLAND OUT

Programom posete predviđen je u 14.45 obilazak kompanija u Naučno-tehnološkom parku i potpisivanje ugovora o zajedničkom projektu.

Za 16 časova planiran je sastanak Vučića i Mišela u Generalnom sekretarijat predsednika Republike, a zatim će u 17 sati uslediti izjave za medije dvojice zvaničnika.

Predsednik Vučić je u nedelju rekao da sa Mišelom očekuje dobre razgovore o evropskoj budućnosti Srbije.

''Šarl Mišel je iskreni prijatelj naše zemlje, to stvarno mislim, i pomogao nam je sa derogacijom pravila za treće zemlje, i on i Ursula Fon Der Lajen. Hvala im na tome", kazao je tada Vučić.

Mišel je u sredu predložio formiranje Evropske geopolitičke zajednice koja bi doprinela približavanju i jačanju saradnje evropskih zemalja, uključujući i Zapadni Balkan, na rešavanju zajedničkih izazova, promociji mira, stabilnosti i bezbednosti na zajedničkom kontinentu.

"Zemlje Zapadnog Balkna, zemlje koje se pridružuju iz našeg istočnog partnerstva i druge evropske zemlje sa kojima imamo bliske odnose su prve na koje ovde mislim. Lideri zemalja koje koje bi učestovale u ovom projektu sastajali bi se najmanje dva puta godišnje, a spoljna politika bi bila najvažnija oblast saradnje u okviru te zajednice", poručio je Mišel.

Posetom Srbiji Mišel će otpočeti balkansku turneju, tokom koje će 20. maja iz Beograda otputovati Albaniju, a zatim i u BiH, gde će biti do 21. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 68 idi na stranu