RHMZ upozorava na nevreme u Srbiji: Zastoji na putevima

Vožnja će danas biti zahtevnija zbog prognoziranih povremenih pljuskova i mokrih kolovoza, saopštio je AMS S.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Iz AMS S zato apeluju na vozače da voze sporije, poštuju sva ograničenja brzine, ali i sve ostale saobraćajne propise.

Mogući su česti zastoji unutar gradova, jer se u kišnim danima intenzitet saobraćaja i broj vozila na gradskim saobraćajnicama osetno povećava.

Iz AMS S još dodaju da je potrebno obratiti pažnju i na svim ostalim putnim pravcima, a posebno na deonicama na kojima je zbog radova saobraćaj izmenjen.

Najava RHMZ

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) je večeras najavio da u celoj Srbiji, uključujući i područje Beograda, tokom večeri očekuje nestabilno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima sa grmljavinom i jakim, kratkotrajno i olujnim vetrom.

Na području Srema i Mačve, posebno Inđije i Pazove, očekuju se obilnije padavine, a ponegde je moguća i kratkotrajna pojava grada - piše u najavi RHMZS.

RHMZ je ranije danas objavio i upozorenje za područje Srbije jer očekuje promenljivo i nestabilno vreme, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom.

Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa većom količinom padavina, više od 20 milimetara u kratkom periodu, uz grad i olujni vetar, piše u tom upozorenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu