Razbijena kriminalna grupa; otkrivene dve laboratorije marihuane u Starim Banovcima i Batajnici FOTO

Beograd -- U Starim Banovcima i Batajnici je razbijena organizovana kriminalna grupa i otkrivene su dve laboratorije za proizvodnju marihuane.

Izvor: B92
Podeli
Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

U akciji su učestvovali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala UKP u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Kako se sumnja, članovi ove organizovane kriminalne grupe su od septembra 2021. godine trgovali narkoticima na teritoriji Beograda, Republike Srbije i regiona, saopštio je MUP.

Policija je uhapsila T. M. (64) i T. D. (55) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok se za dve osobe intenzivno traga.

Policija je u Starim Banovcima pronašla instaliranu, aktivnu laboratoriju za proizvodnju marihuane, gde su zaplenjene 123 stabljike kanabisa prosečne visine 55 centimetara, kao i oko 4,5 kilograma marihuane namenjene za dalju prodaju.

Pretresom prostorija u Batajnici, policija je pronašla još jednu laboratoriju za proizvodnju marihuane, 276 stabljika kanabisa prosečne visine 90 centimetara i oko 0,7 kilograma marihuane, koja je, kako se sumnja, namenjena za dalju distribuciju.

Takođe, pretresom lokacija policija je pronašla i 4.000 evra koji su, kako se sumnja, stečeni prodajom narkotika.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu, nakon čega im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu