Vučić: Tužan zbog smrti, ponosan na iskreno prijateljstvo FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u UAE da oda poštu preminulom vladaru šeiku Kalifi bin Zajed Al Nahjanu, potvrdjeno je Tanjug.

Izvor: Tanjug
Podeli
Instagram/buducnostSrbije
Instagram/buducnostSrbije

Preminuo šeik Kalifa bin Zajed; Vučić uputio saučešće

Vučić će i lično izjaviti saucešće novom lideru UAE Muhamedu bin Zajedu El Nahjanu, prenose beogradski mediji.

Vučić će tokom boravka u Emiratima razgovarati sa šeikom Muhamedom bin Zajedom El Nahjanom i o proširenju saradnje dve zemlje.

"Tužan zbog smrti šeika Kalife bin Zajeda al Nahjana i ponosan na iskreno prijateljstvo koje Srbija i ja imamo sa novim predsednikom UAE, šeikom Mohamed bin Zajed Al Nahjanom. Naročito sam zahvalan #MBZ na važnim političkim savetima koje mi je pružio, kao i punom otvorenošću naših emiratskih prijatelja za daljim razvojem bilateralnih odnosa između Srbije i UAE", piše u Instagram objavi.

Brojni svetski zvaničnici, među kojima francuski predsednik Emanuel Makron, premijer Velike Britanije Boris Džonson, otputovali su u UAE kako bi odali poštu Kalifi bin Zajed Nahjanu.

Kalifa bin Zajed Nahjan preminuo je 13. maja u 74. godini, a bio je vladar Abu Dabija i predsednik UAE. Mohamed bin Zajed Al Nahjan izabran je posle smrti svog polubrata za novog predsednika.

Kalifa bin Zajed el Nahjan preminuo je 13. maja u 74. godini, a bio je vladar Abu Dabija i predsednik UAE.

Mohamed bin Zajed el Nahjan izabran je posle smrti svog polubrata za novog predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 68 idi na stranu