Bajden ocenio: "Mržnja je mrlja na duši Amerike"

Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je danas građane da zajedno rade na rešavanju problema "mržnje koja je mrlja na duši Amerike".

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/Pete Marovich / POOL
EPA-EFE/Pete Marovich / POOL

I to nakon što je u pucnjavi u gradu Bafalo, u saveznoj američkoj državi Njujorku, ubijeno deset osoba, a tri su ranjene.

"Usamljeni revolveraš, naoružan oruzjem iz rata i dušom punom mržnje, hladnokrvno je u subotu popodne pucao i ubio deset nevinih osoba u prodavnici prehrambenih proizvoda", rekao je Bajden na 41. godišnjoj nacionalna memorijalnoj službi mirovnih trupa ispred američkog Kapitola.

On je dodao da dobija informacije od svog tima iz Bele kuće, koji je u kontaktu sa Ministarstvom pravde, prenosi En-Bi-Si njuz.

Ministarstvo pravde SAD je već saopštilo da istražuje slučaj kao zločin iz mržnje, "rasno motivisan čin bele supremacije i nasilnog ekstremizma", podsetio je Bajden.

Osumnjičeni za pucnjavu u supermarketu u gradu Bafalo je 18-ogodišnji belac.

Prema navodima policije, napadač je pucao na 11 osoba afroameričkog porekla i dvoje belaca, a potom se predao vlastima. Napad je snimao i uživo prenosio na striming platformi Tvič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu