Oštra osuda zbog psovanja poslanika

Audio snimak na kojem se čuje kako predsednik makedonskog parlamenta Taljat Džaferi neprimereno psuje, viče, vređa poslanike, naišao je na oštru osudu javnosti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Premijer Dimitar Kovačevski nije želeo da ga komentariše, a iz najuticajnije opozicionog VMRO-DPMNE su saopštili da je prvi čovek Sobranja "primer privitimizma" i traže njegovu ostavku.

Skopski portal Slobodni pečat piše da je snimak napravljen na plenarnoj sednici Sobranja. Opozicija kaže da je ovakvo ponašanje predsednika Skupštine skandalozno i da zbog toga treba da podnese ostavku.

"Talat Džaferi je primer primitivizma i političar koji bi trebalo da bude prošlost. Ovo se više nikada ne sme ponoviti", saopšteno je iz VMRO-DPMNE nakon objavljivanja audio snimka.

Skopski mediji prenose, da je premijer Kovačevski tokom posete Velesu na pitanje novinara o snimku rekao da ne može da komentariše.

Snimak je, kaže, čuo, ali se ne vidi ni ko ni sa kim razgovara, kao ni da li je zabeležen u parlamentu. Kancelarija predsednika parlamenta se još nije oglasila ovim povodom. I poslanik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoilkovski smatra da Džaferi, posle ovog snimka, treba da podnese ostavku.

"Nema drugog posle ovakvog primitivizma Talata Džaferija osim da podnese ostavku. Džaferi, sa svim svojim primitivizmom u parlamentu, nedostojan je da ga vodi i da bude poslanik... Za takav primitivizam, nasilje, vulgarnosti nema mesta ni u jednom Sobranju, bar ne u makedonskom", rekao je Stoilkovski, preneo je portal Mak-pres s.

Stoilkovski kaže da za takav prostakluk nema opravdanja pa se postavlja pitanje da li ovako ponašanje Džaferija podržavaju koalicioni partneri aktuelne vlasti i da li će ovo primitivno ponašanje predsednika parlamenta ostati bez osude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu