Upozorenje Nemačke: Platićete; Stigao odgovor

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok izjavila je kako se nada da će rastuće tenzije sa Rusijom oko Ukrajine moći da se reše diplomatskim putem.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/Savvapanf Photo
Foto: Shutterstock/Savvapanf Photo

Berlin zapretio? "Usvojićemo mere"

Ona je upozorila da će Moskva platiti ako napadne tu zemlju.

"Svaki novi agresivni čin imaće visoku cenu za Rusiju, ekonomsku, stratešku, političku", rekla je Berbokova na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebom, preneo je Rojters.

Diplomatija je jedini način, istakla je ona.

U poslednje vreme na Zapadu i u Kijevu su se čule izjave da bi Rusija mogla da izvrši invaziju na Ukrajinu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je reč o neosnovanoj eskalaciji i da Rusija nikome ne preti.

Stigao odogovor Moskve

Moskva je razočarana trenutnim stanjem rusko-nemačkih odnosa, ali ne odbija da gradi saradnju zasnovanu na principima uzajamnog poštovanja i obostrane koristi, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova uoči razgovora ministara spoljnih poslova Rusije i Nemačke.

Razočarani smo trenutnim stanjem rusko-nemačkih odnosa koji prolaze kroz tešku fazu zbog politike sveobuhvatnog obuzdavanja naše zemlje koju sprovodi zvanični Berlin, saopštilo je Ministarstvo, preneo je TASS.

Ova politika se posebno sastoji u značajnom stalnom prisustvu Bundesvera na istočnom krilu NATO-a, u većem učešću u vojnim vežbama koje blok održava u različitim regionima na istoku Evrope, u pružanju nemačke teritorije kao glavne zone stacioniranja i logističke podrške američkim trupama na evropskom kontinentu, naglasilo je Ministarstvo.

Uz saglasnost Berlina, Evropska unija redovno uvodi sankcije Rusiji, istaknuto je u saopštenju.

Nemačka se dosledno suprotstavlja Rusiji kada je reč o širokom spektru pitanja u okviru ključne međunarodne agende, naglasilo je rusko Ministarstvo.

Nemačka pokušava da izvrši pritisak na domaće političke procese u Rusiji, nemački mediji otvoreno sprovode antirusku propagandu, dok su alternativne informacije, uključujući ruske medije i medije na ruskom jeziku u Nemačkoj, pod pritiskom, navodi se dalje u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu