Pada crnogorska vlada?

Podgorica -- Rukovodstvo Građanskog pokreta URA predložiće najverovatnije u ponedeljak formiranje manjinske vlade kao rešenje za izlazak iz političke krize u Crnoj Gori.

Izvor: RTCG
Podeli
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

"Nuđeno nam je da u vladi zamenimo Dritanov URA"

Đukanović otkrio da pregovara sa URA?; URA odgovorila: Neće se desiti ništa

Ta ponuda URA parlamentarnim političkim subjektima biće predstavljena na konferenciji za novinare. U toku je sastanak partija koje zastupaju ovaj model i za očekivati je da večeras koncept bude jasan.

Kako saznaje Portal RTCG nezvanično iz više izvora, manijnsku vladu činili bi URA, SNP i manjinske stranke. O tome je razgovarano sa predstavnicima albanskih i bošnjačkih stranaka. U Vladi ne bi billo, po ovom predlogu, predstavnika DPS-a i DF-a.

Aktuelna vlada mora da bude razrešena da bi bila izabrana nova. Da bi to bilo urađeno potrebna je interpelacija, koju mora da potpiše 27 poslanika. Politička grupacija koja zastupa ovaj model nema toliko potpisa zasad.

Podsetimo, URA, SNP, CIVIS i predstavnici manjinskih stranaka potpisali su nedavno memorandum o saradnji.

Socijalistička narodna partija (SNP) na sednici Predsedništva nakon konferencije za medije URA odlučivaće o ovoj ponudi za rešenje političke krize. Sednici će prisustvovati i predsednici opštinskih odbora te stranke.

Zasad se ne zna kakv će biti stav i kakva će biti uloga SDP ili SD o ovom predlogu za formiranje manjinske vlade. Neke partije koje su potpisale memorandum prema njima imaju veliki otpor.

Pritom je nejasno ko bi uopšte podržao takvu vladu, ako DPS i DF ne bi bili njen deo. Po najavama iz DF I Demokratske Crne Gore, inicijatori ovog predloga jedino mogu da dobiju podršku od DPS za ovaj model.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu