Održana 18. sednica Saveta za mlade; "Kreiramo budućnost sa mladima i za mlade"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić predsedavao je 18. sednicom Saveta za mlade.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Strahinja Acimovic, Tanjug
Foto: Strahinja Acimovic, Tanjug

Na njoj su članovi razmatrali izmene i dopune Zakona o mladima i reviziju Nacionalne strategije za mlade, razgovarali o važnosti vakcinacije što većeg broja mladih i o zajedničkim aktivnostima za budući period.

Ministar je prisutne informisao da Ministarstvo sprovodi najširi konsultativni proces, kako bi obezbedilo široko sagledavanje potreba za izmene, odnosno dopune važećeg zakonskog okvira. Tokom dosadašnjeg procesa, urađena je i Uporedna analiza sa međunarodnim propisima koji regulišu oblast mladih, kao i drugih propisa Republike Srbije koji su povezani sa primenom Zakona o mladima, sa fokusom na mobilnost i migracije.

„Period između dve sednice iskoristili smo za konsultacije sa mladima o njihovim potrebama kako bi sve izmene i dopune postojećeg zakona i revizije Strategije za mlade bile u skladu sa najširim interesima mladih u Srbiji. Aktivno radimo na promovisanju vakcinacije što većeg broja mladih i danas je jedna od glavnih tema bila kako da dodatno afirmišemo mlade da pokažu društvenu odgovornost i brigu o svom i zdravlju svih koje vole.

U toku decembra očekuje nas obeležavanje Međunarodnog dana volontera i organizacija međunarodne omladinske konferencije

„Uključeni, osnaženi i povezani mladi – stub održivog razvoja”, pa godinu završavamo promovišući najviše zajedničke vrednosti na kojima omladinska politika počiva i u narednu ulazimo spremni za nove uspehe. Savet za mlade je svojim radom pokazao da je jedino uz zajednički pristup svim pitanjima koja su u fokusu mladih moguć vidni napredak. To je ono što nas motiviše da pred nas stavljamo veće ciljeve i gradimo budućnost sa mladima i za mlade”, izjavio je ministar Udovičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu