Novi napadi na Telekom: Na tapetu sad i Piksi, ali i novac za srpski fudbal

Iz Telekoma Srbija najavljena je isplata dividende za ovu godinu u ukupnom iznosu od 4,16 milijardi dinara, što se i desilo 29. novembra.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Zarko Prusac
Ilustracija: Shutterstock/Zarko Prusac

To je izazvalo i nove kampanje pojedinih medija, prenose "Novosti".

Telekom je glavni konkurent tajkunskoj Junajted grupi, a oni su, prema navodima medija, udarili na Dragana Stojkovića Piksija, selektora nacionalne fudbalske reprezentacije, i to samo nekoliko dana nakon što su srpski fudbaleripobedom protiv Portugala izborili plasman na Svetsko prvenstvo.

Naime, portal "Direktno", objavio je da Piksi od Fudbalskog saveza Srbije, čiji je Telekom generalni sponzor, dobija kao platu milione evra i to proglasio za neviđeni skandal.

Za ovu tvrdnju nisu izneli nijedan dokaz, ali su poručili da Piksi zarađuje “naše pare”, da se FSS i Telekom rasipaju, dok “Srbija grca u bedi i siromaštvu”, prenose "Novosti".

Već sledećeg dana televizija Sport klub objavila, a portal "Direktno" preneo, da Telekom uopšte nema para za FSS.

Navodno, bez ijednog dokaza, opozicioni mediji pustili su priču da zbog kašnjenja isplata iz Telekoma sudijama u Superligi Srbije kasne honorari i to proglasili za neviđenu bruku.

Kako prenose mediji, u ovom slučaju ne biraju se sredstva za kampanju protiv poslovne konkurencije.

S obzirom na to da se jednog dana tvrdi da se Telekom preko Fudbalskog saveza rasipa “našim parama”, a drugog dana da Telekom za FSS nema para, postavlja se pitanje - ima li ili nema Telekom novac, prenose "Novosti".

Srpski državni gigant u telekomunikacijama ogroman novac zarađen svojim uspešnim poslovanjem daje svojim vlasnicima, Republici Srbiji i njenim građanima, što preko plaćanja svih mogućih poreza i doprinosa, što preko dividendi, a usput ima snagu i da podrži najbolje srpske fudbalere, prenose "Novosti".

S druge strane, kako prenose mediji, profit Junajted grupe koja se proglašava ugroženom, umesto na plaćanje porez usmerava se na druge stvari.

Takođe, mediji prenose i da Junajted grupa i Sport klub suprotno Zakonu o elektronskim medijima imaju monopol na TV prenose utakmica fudbalske reprezentacije Srbije.

Podsetimo, generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić nedavno je poručio da ova kompanija beleži odličan trend rasta prihoda i profitabilnosti.

“Ove 2021. godine imaćemo bar duplo veći profit nego prošle godine, a tada smo imali duplo veći profit nego godinu ranije. Samim tim, i akcionari su sada dobili dvostruko veće dividende, jer ovih 4,16 milijardi je duplo više nego 2020”, istakao je Vladimir Lučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu