"Ovo je politički, upozoravao sam. Trajaće do aprila"

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da protesti organizovani u subotu nisu bili ekološki, već politički.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto Tanjug/TARA RADOVANOVIĆ
Foto Tanjug/TARA RADOVANOVIĆ

Cilj tih protesta, kako je rekao, je rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića bez izbora, kao i destabilizovanje Srbije

On je za tv Hepi rekao da je Srbija na udaru onih koji bi da izazovu duboku političku nestabilnost i sukobe unutar naših građana.

"Traži se povod da se Srbija uvede u period političke destabilizacije i ovo će trajati do aprila. Nema nikakve veze sa ekologijom, čistim vazduhom, rekama, zagađenjem. Ovo su isključivo politički protesti koji su pomognuti i najvećim delom finansirani iz inostranstva", rekao je ministar Vulin.

Kako je rekao, on mesecima upozorava na nerede koji dolaze i da će biti iskorišćen bilo kakav povod za njihovo izazivanje, te da je zbog toga i povučen zakon o policiji, a da je sada za to iskorišćen Zakon o eksproprijaciji.

Istakao je da se blokiranjem auto-puteva i saobraćajnica nijedan ekološki problem ne može rešiti, ali da se na ovaj način prave sukobi i tenzije među građanima Srbije.

"Pokušava da se napravi podela u društvu, a nikada u istoriji samostalne Srbije više građana nije govorilo da Srbija ide u dobrom pravcu. Građani to vide, oni imaju različite poglede, ali vide pozitivan trend i to neko hoće da prekine", kazao je Vulin.

On je naglasio da mirni protesti nisu problem, ali da blokiranje auto-puta jeste, jer se na taj način sprečava odvijanje svakodnevnog života svih građana Srbije.

"Policija će postupati u skladu sa zakonom i vodiće računa da ne izazove ni jedan jedini sukob, to je naš posao i mi ćemo sačuvati javni red i mir. Sva odgovornost za bilo šta što se desi je na onim koji organizuju neprijavljene skupove", rekao je Vulin odgovarajući na pitanje kako će policija reagovati naredne subote za kada su najavljeni novi protesti.

Govoreći o navodima opozicije da režim izaziva građanski rat, ministar je ukazao da je upravo opozicija ta koja organizuje falange, izvodi ljude na ulicu, huška ih na policiju i jedne na druge. Ministar je podvukao da ovo što smo videli u subotu je već vidjeno i kod nas i u svetu kroz takozvane obojene revolucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu