Akcija "Kelner": Zatražen pritvor za više osoba

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora M.G. (37), D.P. (37) i D.G. (28) iz Gradiške.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Oni su uhapšeni u akciji "Kelner" zbog sumnje da su dilovali kokain.

U OJT Banjaluka navode da se sve trojica terete za krivično delo neovlaštene proizvodnje i prometa drogom. Grujić je osumnjičen i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja jer mu je, kako saznajemo, u pretresu pronađen automatski pištolj "škorpion".

"Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svedoke ili saučesnike, te zbog takozvanog 'uznemirenja javnosti'",rekla je sekretar tužilaštva Mira Miletić.

Izvor blizak istrazi otkriva da je glavni šraf ove grupe bio Grujić, radnik jedne benzinske pumpe u Gradišci. On je organizovao mrežu posrednika koju su činili Panić i Glišić, konobari po kojima je akcija i dobila ime, prenose mediji.

"Grujić je kokain nabavljao po ceni od 500 evra za 10 grama. Drogu je preprodavao Paniću, koji je drogu prepakivao u manje količine i dalje je distribuisao korisnicima po ceni od 100 KM za 0,5 grama. Glišić je kokain takođe nabavljao od Grujića, nakon čega ga je preprodavao. U nekoliko navrata je uzimao i od Panića, nakon čega su delili novac", kaže izvor blizak istrazi, dodajući da je grupa delovala od početka 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu