Kraljica Elizabeta se pojavila – nasmejana u žutoj haljini FOTO

London -- Britanska kraljica Elizabeta Druga obavila je danas svoju prvu javnu dužnost od kada je provela noć u bolnici i kada su joj lekari naredili da se odmara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Victoria Jones/Pool via AP
Tanjug/Victoria Jones/Pool via AP

Kraljica Elizabeta hospitalizovana; Bakingemska palata: Vratila se kući


Ona je prisustvovala dvema virtuelnim audijencijama, kako bi poželela dobrodošlicu novim ambasadorima u Velikoj Britaniji iz Južne Koreje i Švajcarske.

Kraljica Elizabeta, ostala je prošle srede jednu noć u londonskoj privatnoj bolnici Kralj Edvard VII, a nakon što je bila podvrgnuta "preliminarnim istragama" zbog neodređene, ali ne i bolesti koja je na bilo koji način povezana sa koronavirusom, prenosi Rojters.

Na slikama se vidi nasmejana kraljica koja nosi žutu haljinu i koja izgleda uobičajeno za ovakav tip dužnosti.

Ovo je prvi put posle nekoliko godina da je kraljica Elizabeta prenoćila u bolnici, ali kraljevski zvaničnici su rekli da je bila dobrog raspoloženja i da se vratila u svoj zamak u Vindzoru sledećeg dana gde je obavljala lakše dužnosti.

Elizabeta je kraljica 15 drugih kraljevstava, uključujući Australiju, Kanadu i Novi Zeland, a sledeće godine slavi 70 godina od kako je na tronu, a poznata je po svom dobrom zdravlju i još uvek obavlja mnoge javne dužnosti.

Međutim, ona je bila primorana da otkaže planirani službeni put u Severnu Irsku prošle nedelje nakon što je njen medicinski tim rekao da bi trebalo da se odmori nekoliko dana.

Tanjug/Victoria Jones/Pool via AP
Tanjug/Victoria Jones/Pool via AP

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu