Sastanak Vučića i Izetbegovića: "Ne radi to!"

Aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić protivi se susretu lidera SDA Bakira Izetbegovića sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: EPA-EFE/ KOCA SULEJMANOVIC
Foto: EPA-EFE/ KOCA SULEJMANOVIC

Na sastanku bi trebalo da bude reči o prevazilaženju aktuelne situacije u BiH.

Nakon što je Izetbegović u ponedeljak uveče izjavio da će ići u Beograd na sastanak s Vučićem i da mu zbog toga, kako je rekao, "neće pasti kruna s glave", reagovao je Komšić koji se tome protivi.

"Rekao sam mu da to ne radi!"”, naveo je Komšić, prenela je federalna agencija Fena.

Na izjavu Izetbegovića reagovao je i poslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović, koji smatra da Izetbegović odlaskom u Beograd čini veiku grešku.

Izetbegović je za Federalnu TV rekao da će otići u Beograd na sastanak sa srpskim predsednikom, ali je dodao da to još nije precizno dogovoreno i da postoje otpori takvoj njegovoj odluci.

"Ja ću otići na svaki sastanak koji može da spreči jedan loš scenario i mogu uticati da se stvari smire i idu u pravom smeru“, naveo je Izetbegović.

Nije meni toliko važno. Kruna mi s glave neće pasti ako odem u Beograd. Kanim razgovarati i postići ovo što sam kazao, da ne dođe do konflikta, da jedni druge bolje razumemo, da uskladimo interes", rekao je, između ostalog, Izetbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu