Više od 7.800 novoobolelih, preminule 63 osobe

U Srbiji je do poslednjeg preseka potvrđeno 7.840 novoobolelih od kovida 19, dok su od posledica ove bolesti preminule 63 osobe.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pročitajte još:

"Razmišljamo da produžimo kovid propusnice" VIDEO

"Zbunjujuće. Virus ne radi do 22 h" VIDEO

Na respiratorima je 267 pacijenata, a hospitalizovano je 6.789 ljudi.

Kako se navodi, urađena je analiza 26.498 uzoraka.

Tokom epidemije koronavirusa u Srbiji od posledica kovida 19 umrlo je 7.840 osoba, a procenat smrtnosti je 0,87.

Od početka epidemije u Srbiji je testirano 6.205.905 uzoraka, a virus je potvrđen u 1.111.957.

"Dođite ispred mog stana, ja sam kriv za sve"

Proteste ispred stanova članova Kriznog štaba Predraga Kona i Branislava Tiodorovića ministar zdravlja Zlatibor Lončar ocenjuje kao nezapamćeni bezobrazluk.

Građanima je poručio da to više ne rade, jer im ni jedan ni drugi lekar nisu krivi ni za šta.

"Hoću da poručim svim tim ljudima koji su otišli na privatne adrese doktora Kona i Tiodorovića da to više ne rade, jer ni jedan ni drugi nisu krivi za bilo šta. Oni su moj izbor za članove Kriznog štaba i iza svake njihove odluke ili predloga stojim ja. Ja sam taj koji jedini može da bude kriv. Prema tome, nemoj da idete ispred njihovih stanova, dođite ispred mog", rekao je Lončar.

Ministar je istakao da Kon i Tiodorović samo rade svoj posao i ponovio da su oni njegov izbor.

Lončar je svima, i onima koji se bune i koji se ne bune, poručio da se on prvi zalaže za kovid propusnice i dodao da će danas biti održan sastanak o tome da se prekine lanac prenosa virusa i u školama, među decom.

Kon: "Meni skandirate da sam ustaša i Mengele. To im nikada neću oprostiti"

Epidemiolog Predrag Kon je naglasio da mere zbog korone moraju biti mnogo rigoroznije i najavio mogućnost da se kovid propusnice produže na trajanje od 24 sata.

"Ne možemo još da vidimo rezultate, jer je tek počela da se primenjuje ta mera. Ona je samo uvod u nešto što treba da se sprovodi 24 sata dnevno. To je epidemiološki stav. Da li smo zakasnili sad je besmisleno pričati. Tražimo ove mere još od proleća", rekao je član Kriznog štaba.

Kon je naglasio da je epidemiološka situacija takva da traži rigorozne mere.

"Ljudi se još nisu organizovali da kontrolišu kovid propusnice, ali mislim da to neće dugo trajati. Rasprava o tome da li je to u skladu sa ljudskim pravima trajala je dugo i protestanti za ljudska prava u ovom slučaju nisu u pravu. Posebno ću im odgovoriti vezano sa sinoćne proteste. Situacija je takva da traži restriktivne i žestoke mere. Ako mere budu 24 sata, videće se poboljšanje. A to će se uskoro i desiti", rekao je Kon u jutarnjem programu televizije Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu