"Svi će izaći na izbore" VIDEO

Predsednik Skupštine Ivica Dačić izjavio je danas za TV Prva da će sve političke partije izaći na predstojeće izbore.

Izvor: B92, Prva
Podeli
Foto: TV Prva
Foto: TV Prva

Pročitajte i:

Suština međustranačkog dijaloga - nova pravila za izbornu kampanju?

On je istakao da neki zahtevi od strane odbijeni od strane delegacije evroparlamentaraca, jer su, kako ističe, bili nerelani. Dačić je ocenio da su "svi" shvatili da je bila greška što su bojkotovali parlamentarne izbore u junu prošle godine.

"Svi se oni spremaju, prave dogovore. U međustranačkom dijalogu su se iskristalisale stvari koje su realne, a u tom dogovoru će biti ono što je dogovoreno sa evroparlamentarcima. Menjaće se zakon kako bi se te promene izdvojile. Dragan Đilas i Vuk Jeremić nisu prisustvovali", kazao je Dačić gostujući na TV Prva i naveo da će u Republičkoj izbornoj komisiji biti prisutni predstavnici opozicije.

"Njihov pristup (Đilas i Jeremić) je da nema dogovora, oni misle da im iz toga dolaze poeni. Druge stranke su aktivno učestvovale u dijalogu. Neće da daju predstavnike za privremeno nadzorno telo i optužuju evroparlamentarce da su ih izdali, a evroparlamentarci su razočarani u njih jer su očeklivali da će biti konstruktivniji. Cilj im je da se predstave da optužuju vlast da ne želi da bude konstruktivna. Ćak će i Boris Tadić dati predstavnike", dodao je on.

Dačić je kazao da su preko medija saznavali šta opozicione stranke žele.

"Đilas i Jeremić sigurno izlaze na izbore... Cilj ovoga je kada se završe izbori, da se izbije alibi da izbori nisu bili ispravni. Ostaje da se upiše sve što je dogovoreno na sastanku u subotu, a osnovna stavka je da predstavnici imaju nalog da podstiče predstavnike opozicije da prekontrolišu sve posle izbora, da posle ne ispadne da nešto nije u redu", naveo je on.

Lider Socijalističke partije Srbije odgovorio je na pitanje koliki je značaj izbora za građane Srbije.

"Ja sam bio komunista, bio sam mnogo mlad. Srušili smo socijalizam i uveli višestranačje, jer je to vrhunac demokratije. Imamo situaciju da je stepen poverenja građana prema partijama na veoma niskom nivou. Onda se postavlja pitanje veruju li građani u demokratiju... To je nešto što zabrinjava. Kod nas je jedna konstanta, ne kafa nego crvena boja", istakao je Dačić i naveo da, kada ode on, doći će neko drugi i naveo da taj pokret socijalizma nikada neće biti uništen.

Dačić je istakao da SPS se neće stopiti sa SNS-om, istakavši da se ranije nije stopila ni sa demokratskim strankama. On je naveo da imaju korektne i prijateljske odnose sa naprednjacima.

"Moja podrška njemu (Aleksandru Vučiću) je u interesu Srbije i mislim da bi bilo nekorektno da se kandidujem za predsednika Srbije... Jedino on može da bude zajednički kandidat, možemo da podržimo samo Vučića. Sutra imamo sastanak sa SNS-om"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu